Kraj saslušanja, drama Novaka Đokovića se nastavlja: Deportacija, pritvor, zabrana ulaska u zemlju, sve opcije i dalje su u igri

Kraj saslušanja, drama Novaka Đokovića se nastavlja: Deportacija, pritvor, zabrana ulaska u zemlju, sve opcije i dalje su u igri

Autor: | 14/01/2022

0

Drama Novaka Đokovića u Melburnu se nastavlja

Deportacija, pritvor, zabrana ulaska u zemlju u trajanju od tri godine, sve opcije i dalje su u igri. Australijski sud i država još nisu odlučili šta će sa Novakom Đokovićem, a nije izvesno ni da li će dobiti šansu da brani trofej u Melburnu, iako je njegovo ime još uvek na prvom mestu liste nosilaca.

Pročitajte: Prvo obraćanje Novaka Đokovića posle presude i haosa u Melburnu - Uprkos svemu što se desilo, odlučio sam! (foto)

Getty Images

 

Prema poslednjim informacijama, ministar za imigraciju Aleks Houk doneo je odluku da se prvom reketu sveta ipak oduzme viza, čime je pretio još u ponedeljak, posle prvog saslušanja. No, na procesu koji je nastavljen u ranim jutarnjim časovima po našem vremenu sudija Entoni Keli zabranio je deportaciju srpskog tenisera i obavezao ministra Houka da ne pokušava da preduzme bilo kakve korake u vezi sa tim. Prethodno je od Đokovićevih zastupnika tražio da dostave zvaničnu molbu i izjavu pod zakletvom.

Pročitajte: Posle pobede neočekivani obrt, prva fotografija iz Melburna - Da li će Novak Đoković biti uhapšen

Getty Images

 

Advokat australijske vlade Stiven Lojd potvrdio je da neće biti pokrenut postupak deportacije, bar za sada, i da će se kompletno saslušanje obaviti u nedelju. Postupak je prebačen na Savezni sud. Đoković će večeras po našem vremenu, a u subotu ujutro po lokalnom u Melburnu, otići na razgovor sa imigracionim vlastima i do tada neće biti u pritvoru. Međutim, posle saslušanja trebalo bi da ode u imigracioni pritvor, u onaj zloglasni hotel. Tamo će provesti noć, a zatim će u nedelju biti vraćen u kancelariju na saslušanje.

Pročitajte: Drama Novaka Đokovića se nastavlja, prvom reketu sveta ukinuli vizu

Boško Karanović

 

Dakle, i Novaka, i nas, i ceo teniski svet čeka buran vikend... Đokovićev advokatski tim naveo je da je svaki minut dragocen pošto „Australijan open“ počinje u ponedeljak.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti