Posle pobede neočekivani obrt, prva fotografija iz Melburna: Da li će Novak Đoković biti uhapšen

Posle pobede neočekivani obrt, prva fotografija iz Melburna: Da li će Novak Đoković biti uhapšen

Autor: | 10/01/2022

0

Suđenje Novaku - Drama se nastavlja

Da li će Novak Đoković ponovo pobediti u Australiji, kao što smo već navikli da to radi? Ovog puta, nažalost, ne bori se na teniskom terenu. Posle mukotrpnog višesatnog sudskog procesa, sudija Entoni Keli odlučio je da povuče odluku o ukidanju vize teniseru i naložio da Vlada Australije Novaku mora da plati sve troškove, oslobodi ga, vrati mu dokumenta i sve što mu je privremeno oduzeto. Međutim, saga nije završena.

Pročitajte: Prvi snimak Novaka Đokovića iz imigracionog centra, pa ovaj čovek je neverovatan (video)

Profimedia

 

Sve i da ga federalni sud Viktorije oslobodi, ministar za imigraciju Aleks Houk može da poništi odluku i naloži deportaciju najboljeg tenisera sveta iz Australije. Velika drama trenutno se odvija u Melburnu, a prema poslednjim informacijama, policijske snage opkolile su zgradu, zloglasni „emigrantski hotel“, u kojem je Novak već danima sa svojim timom. No, nije uhapšen, kao što se prvo moglo čuti. Australijski novinari demantovali su tu vest uz navode da ga policija, koja nije savezna već lokalna, zapravo čuva zbog velike medijske pažnje.

Pročitajte: Strepnja je sve veća - Božićna čestitka Jelene Đoković rasplakala svet (foto)

Getty Images

Imigraciona služba želi da izbaci Đokovića iz države uprkos odluci sudije Entonija Kelija, koji je istakao da je pratio sve smernice i da mu zvaničnici nisu na vreme dostavili adekvatne informacije, te da je Novak imao validno medicinsko izuzeće.

Suđenje Novaku - Besana noć za porodicu Đoković

‒ Besana noć za čitavu familiju, teški momenti za nas. Novak je pokazao da je istrajan i veruje u sebe i svoje ideale. Izborio se za ceo svet, a, sa druge strane, imamo australijski sistem. Sudija je doneo pravu odluku na osnovu činjenica, ali ministarstvo unutrašnjih poslova je iznad suda. Novak je upao u ozbiljan politički vrtlog, narod Australije je nesrećan, zaključani su od početka pandemije i definitivno je politika u pitanju, sve vreme je to. Ono što mi možemo jeste da se svi angažujemo i po društvenim mrežama pustimo vest da hoće da ga zarobe i zatvore. Trenutno se konsultujemo sa PR službama o sledećim koracima. Novak je sada sa advokatima u prostorijama gde su bili tokom suđenja i trenutno razmišlja o opcijama ‒ izjavio je Đorđe Đoković jutros za televiziju „Prva“.

Pročitajte: Boba nam je napravio pakao od života - Pravi razlog sukoba Slobodana Živojinovića i Đokovića

Profimedia

 

Komentarisao je i vest da je policija ušla u zgradu gde je njegov brat:

‒ U šoku sam. Ovo je neverovatno, očigledno po nalogu jednog pohlepnog i bahatog političara, to je sve što imam da kažem.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti