Potresno pismo Mire Furlan sinu Marku: Da li ti treba taj teški prtljag koji tvoja majka vuče sa sobom celi život

Potresno pismo Mire Furlan sinu Marku: Da li ti treba taj teški prtljag koji tvoja majka vuče sa sobom celi život

Autor: | 13/12/2021

0

Pismo Mire Furlan posvećeno sinu Marku ugledalo svetlost dana

Pošto je glumica Mira Furlan preminula početkom godine u Los Anđelesu, objavljeno je kako je pre smrti završila memoare koje će njen suprug, reditelj Goran Gajić, posthumno objaviti. Nepunih godinu dana kasnije, tačnije 15. decembra, izlazi autobiografija „Voli me više od svega“, u kojoj je legendarna jugoslovenska glumica na 640 stranica pretočila svoj bogat život.

Pročitajte: Komemoracija Miri Furlan - Žarko Laušević se potresnim rečima oprostio od dive jugoslovenskog filma

Promo

 
 

 

 

 

„Zima je 1991, jedna od najoštrijih ikad zabeleženih u Njujorku. U svojoj uniformi konobarice izlazim iz 'Caféa Monaco' gde radim, sa stranim novinama u rukama. Smrzavajući se u dekoltiranoj bluzi (obaveznoj uniformi na mom radnom mestu), stojim na uglu Amsterdama i Brodveja i otvaram glavni članak s nadnaslovom: 'Tragična sudbina velike hrvatske glumice'. Zatim mi oči skliznu do naslova: 'Težak život lake žene'“, odlomak je kojim počinje autobiografija u kojoj Mira Furlan emotivno i bez zadrške govori o svojim najlepšim, ali i najtraumatičnijim danima.

Pročitajte: Bili su jači od svega - Punih 35 godina Mira Furlan volela je njega, bio joj je sve (foto)

Twitter

 
 

Pismo Mire Furlan rasplakalo region

U tekstu izvorno napisanom na engleskom, legendarna glumica opisuje svoj i život svojih najbližih: od sudbine majke Branke, oca Ivana i bake Ljube, do supruga Gorana i sina Marka, kome je knjiga posvećena.

„Da li pišem ovu knjigu za tebe? Da bi ti mogao da razumeš šta se dešavalo pre tebe? Kako bi mogao da proviriš u daleki, davno nestali svet iz kojeg su potekli tvoji roditelji? Da li uopšte želiš da znaš nešto o tome? Da li ti treba taj teški prtljag, prtljag koji tvoja majka vuče sa sobom celi svoj život, ne nalazeći načina da ga bar načas odloži“, navodi Mira Furlan svom sinu u pismu takođe objavljenom u memoarima.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još