Ćerka Marijane Mateus udata je za prebogatog Ukrajinca: Nećete verovati ko joj je svekar (foto)

Ćerka Marijane Mateus udata je za prebogatog Ukrajinca: Nećete verovati ko joj je svekar (foto)

Autor: | 17/11/2021

2

Ćerka Marijane Mateus udata je za prebogatog Ukrajinca 

Starija ćerka Marijane Mateus Dajana Kostić pre pet godina udala se za Damira Ahmetova na spektakularnoj ceremoniji u londonskom hotelu „Dorčester“. Ako vam njegovo prezime zvuči poznato ‒ da, ima veze sa jednim od najuticajnijih ljudi sa istoka Evrope. I to najbliže veze.

Pročitajte: Dajana je udata za milijardera, Aleksandar je krenuo očevim stopama, a ovo je Anđela, mlađa ćerka Marijane Mateus

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marijana (@marijanamateus)

Damirov otac Rinat Leonidovič Ahmetov najbogatiji je Ukrajinac i bivši član parlamenta te zemlje. Njegova imperija je impresivna, pa nije čudo što trenutno zauzima 327. mesto na čuvenoj „Forbsovoj“ listi. Između ostalog, poseduje „System Capital Management“, finansijsku i industrijsku holding-kompaniju koja uspešno posluje dve decenije, a čini je više od sto firmi iz oblasti energetike, bankarstva, osiguranja, telekomunikacija, nekretnina, sa oko 300.000 zaposlenih. 

Ahmetov je i vlasnik nekoliko rudnika, banke, Fudbalskog kluba „Šahtjor“ iz Donjecka, a na njegovu inicijativu izgrađena je „Donbas arena“, prva u istočnoj Evropi napravljena prema standardima „UEFA“. Pedesetpetogodišnji tajkun osnovao je više fondacija za pomoć razvoju Ukrajine i pokrenuo brojne humanitarne akcije. A počeo je bukvalno ni od čega, kao sin rudara i prodavačice.

Pročitajte: Krije se od medija -  Za njega je udata ćerka Marijane Mateus

Profimedia

 

Pre desetak godina kupio je penthaus u Londonu blizu „Hajd-parka“, za neverovatnih 220 miliona dolara. Luksuzni stan u to vreme važio je za najskuplju nekretninu na svetu, a pričalo se da je bar još sto miliona potrošeno na uređenje. Čitavo bogatstvo izdvojio je i za vilu „Les Cedres“ na Azurnoj obali.

Porodica Ahmetov, čija je baza u Donjecku, poseduje i privatnu avio-flotu, 85 metara dugačku superjahtu, skupe limuzine... Osim Damira, koji već vodi neke očeve poslove, Rinat ima i mlađeg sina Almira.

 

Komentari (2)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti