Sve emocije u jednom snimku: Seka Sablić plače u zagrljaju Tome Zdravkovića (video)

Sve emocije u jednom snimku: Seka Sablić plače u zagrljaju Tome Zdravkovića (video)

Autor: | 06/10/2021

0

Toma Zdravković bio je veliki prijatelj slavne glumice

Od smrti Tome Zdravkovića prošlo je trideset godina, a gotovo svakodnevno do javnosti i dalje stižu neki novi, malo poznati detalji iz njegovog života. Tako je, recimo, otkriveno da su Toma i Jelisaveta Seka Sablić negovali blisko, za mnoge možda i nesvakidašnje prijateljstvo.

Pročitajte: Prisećanje Halida Bešlića -Toma Zdravković je po senzibilitetu bio kao Mika Antić

Ata Images

 

O tome kako su se upoznali proslavljena glumica pričala je u emisiji „Kvadratura kruga“.

‒ Jednom prilikom Toma me je pozvao da budem gost na njegovom koncertu u „Sava-centru“. Bila sam iznenađena, ali sam prihvatila poziv i otišla. Prvi put sam prisustvovala jednom takvom koncertu i bila sam zaista fascinirana kako ljudi slušaju Tomu, koliko ga obožavaju. Slušali su ga mirno, pobožno, iako je on pevao narodne pesme, zabavne, kafanske.

Toma Zdravković bio je obožavan od strane publike

Posle toga, Seka Sablić krenula je sa Tomom na turneju po Srbiji. Na koncertu u Kragujevcu publika ju je dočekala zvižducima, ali je on džentlmenski stao u njenu zaštitu.

‒ Izlazi Toma, staje pred mikrofon i ćuti. I sad, sva ona hala koja je urlala i zviždala polako se utišava. Mrtva tišina, kao u crkvi. On ćuti, drži dugu pauzu. Fenomenalno, prosto fascinantno. I onda im se obrati, kao maloj deci: „Sram vas bilo, sram vas bilo“. Na kraju je ispružio ruku ka meni i rekao: „Ovakva jedna žena, ovakva umetnica“. Mene sramota, bežim, a on opet ućuti, napravi veliku pauzu i nastavi da peva ‒ prisetila se Seka Sablić. ‒ Stvarno su ga obožavali. Bio je velika zvezda.

Pročitajte: Supruga Tome Zdravkovića u suzama - Život sa njim nije bio lak, sećam se kada su mu javili da je Silvana poginula, on je...

Ata Images

 

U Tominom društvu brojne javne ličnosti uživale su u pesmi. Seka je prokomentarisala snimak koji kruži mrežama, na kome ona plače uz njegovu muziku dok je on teši, i pojasnila šta se krije iza svega.

‒ Toma je bio voljen u „Ateljeu 212“. Voleo je bife i glumce, a i oni njega. Tada smo čuli za loše vesti. I sad mogu da se setim emocije i osetim nežnost koju sam za Tomu imala te večeri. Svega se sećam ‒ kazala je glumica o svom prijatelju koji je preminuo od raka prostate 1991. Imao je 51 godinu.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin