Prisećanje Halida Bešlića: Toma Zdravković je po senzibilitetu bio kao Mika Antić

Prisećanje Halida Bešlića: Toma Zdravković je po senzibilitetu bio kao Mika Antić

Autor: | 05/09/2016

0


Bosanski pevač Halid Bešlić sa osmehom na licu se seća druženja sa Tomom Zdravkovićem, u čiju će čast 28. septembra u „Kombank areni” biti održan koncert.

Bešlić ne krije da je voleo da peva sa Zdravkovićem, a priseća se i kako je nastala legendarna pesma „Dotak’o sam dno života”.

- Radili smo krajem osamdesetih veliki koncert u Bijeljini, i to je čak evidentirano na video-kaseti. Otada nismo pevali zajedno, ali cenio sam Tomu, veoma. Imao je poseban senzibilitet, niko ga ne može ponoviti - započinje svoju priču Halid.

- Ono što je jedinstveno kod njega jeste to što je spojio špansku muziku sa balkanskim melosom. Umeo je dobro da svira gitaru, a pošto je sam komponovao pesme, čula se ta gitara u njegovim pesmama. Bio je pravi kantautor, po senzibilitetu svojih stihova ličio je na Miku Antića - iskren je bosanski pevač.

http://www.dailymotion.com/video/x2851pj_toma-zdravkovic-dotako-sam-dno-zivota_music

- Družili smo se i u Sarajevu. Tu, u čuvenoj „Osmici” je napisao svoju legendarnu pesmu „Dotak’o sam dno života” - priseća se Bešlić.

Za one koji nisu znali, na zgradi broj 93 u ulici Kraljice Katarine na Banovom brdu u Beogradu, u kojoj je živeo Toma Zdravković, a sada živi njegova porodica, otkrivena je pre dve godine spomen-ploča u čast ovog umetnika, boema, kavaljera, heroja, lutalice, kockara, gospodina, pevača i pesnika.

Otkrili su je Tomin brat Novica i pevač Duško Kuliš.

Podsećanja radi, koncert u čast legendarnog pevača i boema Tome Zdravkovića biće održan 28. septembra u „Kombank areni”, a organizatori su najavili da će bina biti uređena poput kafana u Skadarliji kako bi asocirale na život i umetnost pevača koji je ostavio dubok trag u srpskoj narodnoj muzici.

Njegove nezaboravne pesme pevaće najveće muzičke zvezda regiona.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Lisinski.hr

Najnovije vesti