Neočekivani poziv posle ponoći: Te kobne oktobarske noći Lepa Lukić nije sela u auto sa Silvanom, a trebalo je

Neočekivani poziv posle ponoći: Te kobne oktobarske noći Lepa Lukić nije sela u auto sa Silvanom, a trebalo je

Autor: | 08/10/2021

0

Silvanina smrt i dalje intrigira javnost 

Film o Tomi Zdravkoviću probudio je novo interesovanje za još jednu legendu ovdašnje muzičke scene, Silvanu Armenulić. Sudbina se surovo poigrala sa folk divom, koja je, malo se zna, bila i velika ljubiteljka automobila. Jedna vožnja bila je kobna. No, te noći 10. oktobra 1976. godine ona nije bila za volanom...

Pročitajte: Supruga Tome Zdravkovića u suzama - Život sa njim nije bio lak, sećam se kada su mu javili da je Silvana poginula, on je...

Silvanina smrt obavijena je velom tajni 

U teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Niš, kod mesta Kolari, vraćajući se sa nastupa u Aleksandrovcu život su izgubili Silvana, njena sestra Mirjana Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je vozio auto. Na put je s njima trebalo da krene i Lepa Lukić. Kako je kasnije otkrila, za dlaku je izbegla smrt.

- Trebalo je da budem da istom koncertu gde je Silvana pevala. Ali, ja sam se baš tada uspavala... A onda mi je, u dva sata noću, neko zakucao na vrata. Ja mislila pljačkači, kad ono novinari. Rekli su mi zašto su došli. Hteli su da znaju šta se dešavalo, da li se pilo... Nisam znala o čemu se radi. Onda su mi kazali da je Silvana poginula. Stravična tragedija... Od tada nisam sela za volan - ispričala je čuvena pevačica u jednom rijalitiju.

Pročitajte: Amira Medunjanin - Još jedan omaž Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić

Petar Đorđević

 

Bila je to puka sreća. Profesionalcu kakav je Lepa Lukić svakako se retko kad može desiti da ne dođe na nastup zato što se uspavao, ali njoj je te tragične noći kašnjenje na put - spasilo život.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti