Tužna vest: Preminuo čuveni plastični hirurg dr Miodrag Colić

Tužna vest: Preminuo čuveni plastični hirurg dr Miodrag Colić

Autor: | 25/09/2021

0

Preminuo doktor Colić

Prof. dr Miodrag Colić preminuo je danas u 64. godini života. Kao svetski priznat specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, ovim poslom bavio se preko 30 godina.

- Svojim naučnim i stručnim iskustvom dao je veliki doprinos prepoznavanju ugledu našeg udruženja i profesije. Dugo godina je dostojno predstavljao srpsku plastičnu hirurgiju u svetu. Sa ponosom ćemo čuvati uspomenu na njega - naveli su članovi ISAPS-a u saopštenju.

Pročitajte: Ove poznate ličnosti ostavile su bogatstvo kod plastičnih hirurga

Youtube printscreen

 

Sa bratom Milanom, davne 1989. godine osnovao je jednu od prvih privatnih zdravstvenih ustanova u Srbiji, koja je kasnije prerasla i u Specijalnu bolnicu za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, čiji je bio suvlasnik. Za sve ove godine, preko 25.000 pacijenata došlo je do lepote zahvaljujući stručnosti upravo dr Miodraga Colića. 

Takođe, čuveni doktor bio je profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu i šef Katedre za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, kao i predsednik Udruženja plastičnih hirurga Jugoslavije, a potom i Srbije. Takođe je osam godina bio direktor Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, prenosi "Telegraf". Bio je član izvršnog komiteta ISAPS-a, a 2011. godine postao je evropski  predstavnik Međunarodne konfederacije za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju (IPRAS).

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti