Iznenadna smrt: Preminuo Miroslav Lazanski

Iznenadna smrt: Preminuo Miroslav Lazanski

Autor: | 04/08/2021

1

Preminuo Miroslav Lazanski u 71. godini ‒ vest je koja se od jutros prenosi na svim domaćim medijima. Lazanski je iznenada preminuo u svom domu u Beogradu od posledica srčanog udara.

Vest o smrti Miroslava Lazanskog potvrdio je i ministar spoljnih poslova Srbije na „Instagramu“.

Na funkciju ambasadora Republike Srbije u Ruskoj Federaciji imenovan je sredinom 2019. godine. Rođen je u Karlovcu 18. septembra 1950. godine, od oca Slovenca i majke Srpkinje. Otac je bio oficir Kraljevine Jugoslavije, koji je bio zarobljen u Grčkoj i odveden u nemački logor.

Pročitajte: Vesna de Vinča konačno otkriva zašto je već dve decenije u crnom - Sudbinu sam pretvorila u stil

ATA Images

 

Pisao je za zagrebačke listove „Polet“, „Vjesnik“, „Danas“ i „Start“. U februaru 1991. prešao je u Beograd i počeo da piše za dnevni list „Politika“. Osim toga, pisao je i za listove „Politika ekspres“, „NIN“, „Večernje novosti“, zagrebački „Start“, „Katimerini“, „Diamond Weekly“ i „Securitarian“. Napisao je deset knjiga i autor je desetak televizijskih serijala.

Izveštavao je iz ratova u Avganistanu, Bejrutu, Čečeniji, Zairu, Libanu, iz iračko-iranskog sukoba, tokom operacije „Pustinjska oluja“, za vreme rata u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Kosovu, Libiji itd.

Komentari (1)

Loading
Dragabe 16:30 04.08.2021
Odgovori

Pametan, elokventan, šarmantan, znalac svih vrsta oružja, vojni stručnjak, pisac, izvanredan kolumnista, poznavalac aktuelnih zbivanja i kao učesnik odn. svedok teških, ratnih sukoba... Veliki čovek. Šteta za Srbiju. Počivaj u miru čuveni Lazanski. Laka ti zemlja bila. Saučešće porodici.

hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti