Ameriku trese neviđeni skandal: Najveći favorit na „Olimpijskim igrama“ zbog dopinga ne ide u Tokio

Ameriku trese neviđeni skandal: Najveći favorit na „Olimpijskim igrama“ zbog dopinga ne ide u Tokio

Autor: | 07/07/2021

0

Svet atletike pogodila je vest da je jedna od najbržih atletičarki svih vremena Šakari Ričardson suspendovana na mesec dana zbog upotrebe narkotika. Američku sprinterku mnogi su proglasili najvećim favoritom za osvajanje zlatne medalje u Tokiju, jer je prošlog meseca sto metara pretrčala za 10,86 sekundi.

U aprilu je istrčala čak 10,72. Amerikanci zlato u ženskom sprintu čekaju od Atlante 1996. Ali, onda je došla šokantna vest da je pala na testu. Ričardson je priznala da je na testiranjima 19. juna bila pozitivna na marihuanu tokom državnih kvalifikacija za  „Olimpijske igre“ u Tokiju, u trci na sto metara.

Pročitajte: Odluka Nikole Jokića rastužila Srbiju - Na moju veliku žalost to je tako

Guliver Getty Images

 

Atletski savez SAD suspendovao ju je na mesec dana, počev od 28. juna. Tako joj je ostalo dovoljno vremena da ipak učestvuje u štafeti 4 x 100 m, mada ne i pojedinačno u sprintu. Ali, sada je Ričardson zadesio novi udarac, piše „Espreso“. Američki tim je nije uopšte izabrao u postavu, ni kao opcionog trkača.

‒ Znam šta sam uradila, šta smem, a šta ne. A opet sam donela tu odluku ‒ kaje se Ričardson, ali i objašnjava da je marihuanu konzumirala posle vesti da joj je preminula majka.

Guliver Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin