Dama iz Londona: Marijana Mateus u društvu kraljevske porodice pratila glamurozne konjičke trke (foto)

Dama iz Londona: Marijana Mateus u društvu kraljevske porodice pratila glamurozne konjičke trke (foto)

Autor: | 27/06/2021

0

Marijana Mateus u društvu kraljevske porodice - omiljeni događaj u godini

Sredinom juna medijski prostor u Velikoj Britaniji rezervisan je za čuvene konjske trke nadomak Vindzora. “Royal Ascot” – pet crvenih slova u kalendaru mondenskih dešavanja, kada pripadnici džet-seta i kraljevske porodice imaju šansu da puste mašti na volju. Čak i oni za koje mislimo da su večito “drveni” i strogi, na primer kraljica lično.

Pročitajte: Kraljica Elizabeta ponosna je prabaka 11 praunučadi - Upoznajte najmlađi tim Vindzorovih

Getty images

 

Elizabeta nije propustila nijednu trku otkako sedi na britanskom tronu, a to je već neverovatnih 69 godina. Ipak, da se malo našalimo, nije starija od prestižnog događaja, koji se od 1711. održava u Askotu u šarmantnom Berkširu. Svih pet dana dovoze je u kočiji, a njen dolazak na hipodrom zapravo je znak za početak trke.

Iako su sve oči uprte u rasna grla koja vrede čitavo bogatstvo, “moralni pobednici” na kraju dana obično su ‒ šeširi. I dame koje ih nose, naravno, jer nije lako ispoštovati (ne)pisano pravilo da morate odabrati najekstravagantniji ukras za glavu. Šeširi i fascinatori toliko su važni, da su se pre nekoliko decenija izborili za sopstveno takmičenje “Ladies Day”. Čak je i čuvena Vivijen Vestvud uključena u priču jer kreira asesoar specijalno za tu priliku.

Marijana Mateus u društvu kraljevske porodice

Getty images

 

Getty images

 

Pored kraljice, na ovogodišnjoj smotri najelegantnije modele predstavile su princeza Ana, njena ćerka Zara Tindal, vojvotkinja od Kornvola – Kamila, i dama čije nam je ime takođe dobro poznato, Marijana Mateus.

Profimedia

 

„Moj omiljeni događaj u godini“, napisala je kreatorka, koja poslednjih godina živi u Londonu.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti