Upoznajte Emu: Najstarija ćerka Gorana Bregovića oduševila Beograđane (foto)

Upoznajte Emu: Najstarija ćerka Gorana Bregovića oduševila Beograđane (foto)

Autor: | 24/06/2021

1

Ćerka Gorana Bregovića izlaže u Beogradu...

U prostorijama nekadašnjeg bioskopa „Balkan“ ljubitelji umetnosti od 12. juna mogu da pogledaju izložbu Eme Bregović „Don't Worry“, u okviru koje je predstavila radove koji su nastali u poslednjih nekoliko godina.

‒ Kao umetnica čiji su koreni vezani za Jugoslaviju, zemlju koja više ne postoji, Ema Bregović koristi umetnički izraz kao jedini način komunikacije sa sopstvenim višestrukim identitetima, nerazrešenim fantomskim igricama i nepouzdanim geografskim odrednicama ‒ poručuju iz Fondacije „Saša Marčeta“, koja je organizator izložbe.

Pročitajte: Ni satovi, ni automobili - Predstavljamo vam kolekciju skupocenih nekretnina Gorana Bregovića

Promo

 

O izložbi „Don't Worry“ autorka kaže:

‒ Naziv izložbe je mali eho na trenutnu situaciju, na naše društvo i način življenja, a na neki način i na često tešku izradu mojih projekata. Pokazujem radove nastale u poslednjih pet-šest godina. Neki projekti su zahtevali mnogo godina da bi se završili, a često su i posle toga bili u procesu rada. Neki su nešto impulsivniji, ali svi se artikulišu oko zajedničke tematike nerazrešenih konflikata, kompleksnih odnosa između našeg društva, umetnosti i politike.

Ćerka Gorana Bregovića - Emina prva izložba u srpskoj prestonici

Promo

 

O prostoru u kome izlaže Ema je istakla:

‒ Imam neverovatnu priliku da izlažem u bioskopu „Balkan“, koji je kultno mesto. Vrlo sam uzbuđena zato što prvi put imam ovoliki prostor i slobodu, i htela bih da ljudi na ovoj izložbi osete taj odnos između prostora i skulptura, odnosno načina na koji se ta relacija kreira.

Pročitajte: Goran Bregović - Boriću se za svako dete

Promo

 

Ema Bregović, najstarija ćerka Gorana Bregovića, rođena je u Parizu 1994. godine. Magistrirala je na Školi lepih umetnosti u Nantu, 2018. godine. Trenutno živi i radi u Beogradu i Parizu.

Izložbu „Don't Worry“ posetioci će moći da pogledaju do 4. jula. Radno vreme bioskopa „Balkan“ je od 11 do 20h, od utorka do subote.

Promo

 

 

Komentari (1)

Loading
Milos Rosic 10:45 25.06.2021
Odgovori

Prelepo svaka cast samo kako nastavi..sve najbolje Don't Worry

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti