Marina Arsenijević napustila je Srbiju 2001. godine, danas živi pravu bajku i izgleda božanstveno (foto)

Marina Arsenijević napustila je Srbiju 2001. godine, danas živi pravu bajku i izgleda božanstveno (foto)

Autor: | 08/05/2021

1

Pre nego što je 2001. godine napustila Srbiju i preselila se u Ameriku, Marina Arsenijević bila je zvezda ovdašnje klasične scene. Pijanistkinju, koja je prvi put sela za klavir sa četiri godine, da bi već kao devetogodišnjakinja nastupala pred nekoliko hiljada ljudi, krasio je ne samo redak talenat, već i nesvakidašnja lepota. Duge plave kose, vitka i atraktivna, na pozornicu je redovno izlazila u salonkama sa vrtoglavim potpeticama. Posebnu čar njenim koncertima davao je providan klavir od pleksiglasa, koji je izradila jedna nemačka kompanija.

Na vrhuncu popularnosti Marina Aresenijević je svirala širom Evrope i sveta, osvajala međunarodna takmičenja, a tokom turbulentnih devedesetih muzikom se borila protiv ratnih sukoba, mržnje, nasilja. Humanitarnu misiju nastavila je i u Americi, gde je izvela seriju dobrotvornih koncerata za porodice nastradalih u tragediji koja se desila 11. septembra.

Marina Arsenijević za svoj rad dobila je brojna vredna priznanja 

Nastupala je u Karnegi Holu, u Beloj kući, u vodećim operskim kućama i pred najuglednijim pojedincima. Od 2008. godine na scenu izlazi sa svetski poznatim orkestrom Vojne akademije Vest Point. Za svoj rad dobila je brojne nagrade, između ostalih i Medalju časti, koja se dodeljuje za izuzetan uspeh u karijeri, za humanitarni rad i veze sa zemljom porekla.

Pročitajte: Kad nestane reči, a telom prođe jeza - Andrea Bočeli zapevao u potpuno praznoj katedrali u Milanu

Najviše diplomatsko priznanje “Vitez svetosavskog pacifizma”, za promociju i očuvanje srpskog kulturnog identiteta, dodelilo joj je i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Te, 2018. godine, vratila se kući posle punih sedamnaest godina. Društvo joj je pravio suprug Donald Bron, onkolog. Prvi put ju je video na plakatu koji je najavljivao njen nastup u Karnegi holu, i toliko se oduševio da je odmah poželeo da je upozna.

- Donald je slovenskog porekla, njegovi roditelji su se u Ameriku doselili iz carske Rusije. Odmah smo se razumeli na duhovnom nivou - otkrila je jednom prilikom

Proslavljena pijanistkinja i danas je podjednako lepa kao što je pamtimo. U to se mogu uveriti svi koji pogledaju njen Instagram profil “marinainamerica”. Najavljene planove o ponovnom nastupu u rodnoj zemlji poremetila je pandemija, a kada se pomene pitanje nostalgije, Marina Arsenijević kratko kaže: - Nikada nisam zaista napustila Srbiju, jer sam uvek imala muziku sa sobom.

 

Komentari (1)

Loading
Kamila Kami 02:26 02.05.2022
Odgovori

Marinu Arsenijević, sjajnu pijanistkinju u usponu, iz Srbije su oterali tabloidi, svojim primitivnim i ogavnim baljezgarijama o njenom privatnom životu! I ne samo nju! Šteta za srpsku kulturu, ali ne i za Marinu!

hellomagazin.rs hellomagazin