Dom Seke Aleksić svake godine u ovo vreme pretvara se u uskršnju bajku (foto)

Dom Seke Aleksić svake godine u ovo vreme pretvara se u uskršnju bajku (foto)

Autor: | 30/04/2021

0

Dom Seke Aleksić svake godine, nekoliko dana pred Uskrs, pretvara se u bajku. Sve je baš onako kako je domaćica zamislila – od bezbroj ukrasa do salveta, a nađe se tu i poneki živi zeka. „Veliki petak“ je, po tradiciji, dan kada se farbaju jaja. Budući da je stariji sin Jakov već četvorogodišnjak, ovog proleća će biti Sekin glavni pomoćnik, a dominantna boja biće plava, jer on tako želi.

Pročitajte: Praznična atmosfera u domu Dragane Mirković - Folk zvezda danas slavi Uskrs (foto)


 

Od kada je Seka pre sedam godina otkrila dekupaž, ova tehnika ukrašavanja joj je postala omiljena. Svojevremeno je ispričala:

‒ Treba mi ceo dan za to zadovoljstvo, a ako ne stignem da sve završim, ostavim za sutradan. Trudim se da kupujem što šarenije salvete da ne moram ništa da docrtavam, jer iziskuje dosta vremena. Naravno, neće sva jaja biti dekupaž, ali polovina hoće. Bitno je da se crvena ofarbaju u petak.

Pročitajte: Italijanski recept star pet vekova pravi je izbor za uskršnju trpezu


 

Mada veliku pažnju posvećuje prazničnoj estetici, a za realizaciju svojih zamisli angažuje dekoratera, muzička zvezda ističe da to ne čini zbog pomodarstva:

‒ Prihvatam da svako bira i živi život onako kako želi, ali smatram da ono što nasleđujemo, ono što se već dva milenijuma prenosi s kolena na koleno ne sme da postane stvar trenda i da se menja. Tradicija i običaji deo su svakog naroda. Toga se ne smemo nikada odreći.

Pročitajte: Kakvo iznenađenje - Seka Aleksić slavi 40. rođendan


 

Mada Seka s ponosom ističe da će sama spremiti sve specijalitete u kojima će njeni najbliži uživati tokom praznika, uskršnji ručak ovog puta neće biti u Novoj Pazovi, već u Negotinu, gde žive Veljkovi roditelji.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti