Marko Đoković o velikoj životnoj borbi: Mnogo sam patio, bio sam opsednut Novakovim uspehom

Marko Đoković o velikoj životnoj borbi: Mnogo sam patio, bio sam opsednut Novakovim uspehom

Autor: | 21/04/2021

3

Marko Đoković, brat najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, otvorio je dušu i u velikom intervjuu za španski „El Mundo“ ispričao koliko je emotivno podnosio Novakov uspeh. Marko je naveo da ga je veoma bolelo to što je stalno bio u Novakovoj senci.

‒ Mnogo sam patio jer sam svu svoju sreću zasnivao na snu o postizanju uspeha na terenu, a on nije došao. Kao da to nije bilo dovoljno, imao sam pored sobe osobu koja ga je postigla, mog brata Novaka, i bio sam opsednut postizanjem istog. Međutim, rezultati nisu dolazili i svakim danom sam bio sve više nesrećan. Može se reći da sam se bukvalno izgubio ‒ iskren je dvadesetdevetogodišnji Marko.

Pročitajte: Ekskluzivno - Prve fotografije Đokovićeve vile na Kosmaju, Elena se potresnim rečima oprostila od imanja

Mlađi brat srpskog asapriznaje da je nekada teško biti pored nekoga ko je toliko uspešan.

‒ Više nisam mogao to da izdržim. Bio sam u vrlo lošem stanju, a nisam dozvoljavao sebi da to ispoljim jer nisam želeo da drugi misle da sam tako slab. To je, nažalost, uobičajeno. Mnogi ljudi koji emotivno pate to kriju jer se stide. Trudio sam se da sakrijem osećanja dok nisam stigao na teren. Sav bol i bes koji su bili unutra na terenu nisu mogli da se sakriju. Ono što ste u životu to se vidi na teniskom terenu ‒ iskreno je ispričao Marko Đoković, koji je sa osmehom priznao da je sve pomenute probleme prevazišao. 

Marko godinama živi u Španiji, gde sa čuvenim Pepeom Imazom radi na teniskoj akademiji u Marbelji. Đoković ne krije da mu je španski stručnjak pomogao da pronađe duševni mir. 

Pročitajte: Buduća snajka Đokovića sušta je suprotnost Jeleni (foto)

‒ Neki možda neće shvatiti Pepeov rad u pravoj meri, ali uveravam vas da je moje iskustvo sa njim spektakularno. Ono što se dešava je da se tračevi mnogo prodaju. S obzirom na to da sam ovakvu situaciju iskusio sa Novakom, Pepeom i svojom porodicom, odlučio sam da ne čitam te stvari, ali i da nikoga ne tužim zato što ih objavljuje. 

Uprkos činjenici da je konačno uspeo da se oseća dobro na terenu, Marko Đoković više ne razmišlja o profesionalnom takmičenju.

‒ Ono što me zaista raduje je rad sa decom na Akademiji „Puente Romano“ gde imamo 150 učenika. Pored toga, pokrenuli smo dobrotvornu školu u kojoj se porodice sa ograničenim resursima, očevi, majke i deca okupljaju kako bi igrali tenis i podelili iskustvo sa Pepeom. To je super uzbudljivo! ‒ rekao je Marko na kraju svoje ispovesti.

Komentari (3)

Loading
nikola tomasevic 23:42 21.04.2021
Odgovori

Drago mi je ako se stvarno izlecio od tog sindroma mladjeg brata. Ako mu je u tome pomogao Pepe super. Ali znam da Novaku dok je bio u timu nije pomogao, vec suprotno od toga.

Ajde 19:07 22.04.2021
Odgovori

Dobar si ti Marko. Po mom misljenju bolesne ambicije tvog oca su te dovele da se tako osecas. Nije ti rekao ili nije znao da ti kaze da se svetski bro1 radja jednom u sto godina ili vise. Ostani u Marbeji i gradi svoju srecu.

hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti