Mudra: Anđelka Prpić otkrila šta uradi kada je sustignu problemi

Mudra: Anđelka Prpić otkrila šta uradi kada je sustignu problemi

Autor: | 19/04/2021

0

Izgleda da odlazak kod psihoterapeuta u našoj zemlji prestaje da bude tabu kakav je nekada bio, čemu su umnogome doprinele i poznate ličnosti koje sve češće otvoreno govore o posetama psihijatru i unapređenju svog mentalnog zdravlja. Poslednja koja je sa javnošću podelila jedno takvo iskustvo je Anđelka Prpić. Na pitanje šta uradi kada je sustignu problemi popularna glumica je za hrvatsku „Gloriju“ ispričala:

‒ Odem kod psihoterapeuta. Svi mi imamo svoje sumnje i teške trenutke, a s njima je lakše suočiti se ako pored sebe imate stručnu osobu. Svesna sam da u vezi s tim još postoji neka stigma, neki misle da kod psihoterapeuta idu samo oni s teškim psihičkim problemima, ali to nije istina. Kao što treniramo da bismo održavali snagu tela ili pažljivo biramo namirnice kojima se hranimo, tako je i za našu psihu važno da je pazimo, i to uz nekog ko će nam dati prave upute. Nije li od brige oko celulita i pokojeg kilograma viška važnije znati šta nam se zaista događa u glavi?

Pročitajte: Bivši suprug Anđelke Prpić krenuo dalje - Ovo je nova devojka Darija Prpića (foto)

Luka Šarac

 

 

O događaju koji ju je motivisao da prvi put ode kod psihoterapeuta zvezda filma „Jedini izlaz“ je rekla:

‒ Nije bilo konkretnog događaja, nego sam u jednoj fazi života shvatila da mi je potrebno više od savetovanja s najboljim prijateljicama. Mi žene sklonije smo da delimo svoju intimu, da pitamo za savet, ali i da prepričamo događaje iz braka, sa posla, odnose s detetom... I ja puno pričam sa svojim prijateljicama, ali sam osetila da mi je potrebno nešto jače, neko sveže mišljenje koje će mi pokazati jesam li na dobrom putu. Ne volim da se lečim sama. Kada me nešto boli, odem kod lekara i on mi izvadi krv, te dobijem nalaze koji pokažu šta mi je. Kada sam osetila potrebu da pročistim misli, potražila sam stručno mišljenje i otišla kod psihoterapeuta.

U velikom intervjuu za hrvatski magazin Anđelka Prpić otkrila je čime još poboljšava svoje psihičko i fizičko zdravlje.

‒ Isključivo ljudima. Sve što se radi sa prijateljima. Kafana, šetnja, pidžama-parti, predstave, filmovi, putovanja... Dobro, sad sam nabrojala većinu stvari koje su nam uskraćene poslednjih godinu dana, ali to su zapravo ono što mi održava nivo endorfina i serotonina. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin