Ovacije na Brionima: Milan Marić briljirao uz Šerbedžiju u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf" (foto)

Ovacije na Brionima: Milan Marić briljirao uz Šerbedžiju u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf" (foto)

Autor: | 31/07/2019

0

Premijera predstave „Ko se boji Virdžinije Vulf“ sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi odigrana na Tvrđavi Minor na Malom Brionu.

Predstava „Ko se boji Virdžinije Vulf“ sinoć je premijerno izvedena na nesvakidašnjoj mediteranskoj sceni Ulyssesa i ispraćena dugim ovacijama publike. Više od 500 ljudi uživalo je bravuroznoj igri vrsnih umetnika čuvenog komada koji će kao koprodukcija Beogradskog dramskog pozorišta i Kazališta Ulysses, sudeći po utiscima publike, imati dug vek.

Pored Radeta Šerbedžije koji se pojavljuje u ulozi Džordža, na premijeri su igrali Katarina Bistrović Darvaš, Milan Marić i Nika Ivančić. Uz Lenku Udovički u ekipi saradnika su i dramaturg Željka Udovičić Pleština, scenograf Stefano Katunar, kostimograf Bjanka Adžić Ursulov i kompozitor Najdžel Ozborn.

Zaplet „Ko se boji Virdžinije Vulf” je jednostavan. Tokom neobavezne sedeljke, sredovečni bračni par, univerzitetski profesor istorije Džordž i dekanova ćerka Marta potaknuti alkoholom, započinju mentalno i emotivno iscrpljujuću, verbalnu igru međusobnog optuživanja i zlostavljanja, uvlačeći u tu igru i svoje goste. Mračna slika braka akademskih građana, koji predstavljaju stubove srednje klase, kao i razlaganje tipičnog obrasca dramske priče kroz na prvi pogled besciljnu i besmislenu pijanku, izazvala je oprečne reakcije i publike i kritike.

Reprize su zakazane za 30. i 31. jul, ali i 3. avgust 2019. godine.

Sezona Kazališta Ulysses, 19. po redu, na Brionima je otvorena 12. jula koncertom Radeta Šerbedžije, a pored „Ko se boji Virdžinije Vulf“ publiku očekuju brojne predstave iz čitavog regiona, koncerti i Dani klavira.

„Ko se boji Virdžinije Vulf“ imaće premijeru i u Beogradu sredinom oktobra, posle čega će predstava biti na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta. Na taj način beogradskoj publici će biti omogućeno da, nakon višedecenijske pauze, uživa u glumačkoj bravuri Radeta Šerbedžije, a Beogradsko dramsko biće jedino pozorište u regionu u kojem će taj vrsni umetnik igrati na stalnom repertoaru.

hellomagazin.rs Promo