Fotografija otkrila u kakvom je zdravstvenom stanju ćerka Nikoline Pišek

Fotografija otkrila u kakvom je zdravstvenom stanju ćerka Nikoline Pišek

Autor: | 09/02/2021

0

Nikolina Pišek oglasila se iz bolnice, nakon što se u njenom domu tokom vikenda odigrao stravičan scenario, a ona i ćerkica Una završile u kritičnom stanju. Nikolina i Una otrovale su se ugljen-monoksidom, kada je u njihovoj zgradi tokom građevinskih radova pukla cev.

Tokom dana, voditeljka Nikolina Pišek otkrila je u kakvom su stanju ona i mala Una, koje su pukom srećom izbegle sigurnu smrt.

- Ugljen-monoksid se vezuje u krvi umesto kiseonika, tako da vitalni organi stradaju, mozak i srce. Stradaju jer se vezuju za ugljen-monoksid umesto za kiseonik. To je smrt koja je prilično izvesna, jer nastupa poprilično brzo - rekla je Nikolina u video pozivu u Jurarnjem programu i ispirača da je samo u jednom trenutku izgubila svest, te se ostatka noći ne seća u potpunosti.

Pročitajte: Drama Nikoline Pišek i dalje traje - Ćerka Una ima neke nepravilnosti na mozgu

- Una je doživela manje trovanje jer je niža od mene, spaslo nas je to što su nam plafoni visoki, imali smo više vremena do trenutka kada nas je neko našao. Ja se sada osećam okej, imam neke smetnje disanja i smetnje u radu srca, to moram naknadno da proverim, da li će ostaviti neke posledice. Una mora da uradi određene preglede mozga, jer su lekari ustanovili da postoje neke nepravilnosti, pa da vide da li je to od stresa ili je to nešto trajno - rekla je Nikolina.

Kako bi iz njenog iskustva drugi izvukli važnu pouku, Nikolina Pišek fotografijom iz bolnice želela je da pošalje snažnu poruku. A mnoge je posebno dirnula fotografija male Une iz bolničkog kreveta.

Instagram/Nikolina Pišek

 

 

- Naš drugi rođendan, 07.02. Jer sam još uvek živa. Kao i moja devojčica. I ćerkica prijatelja koja je to poslepodne 06.02., bila kod nas na igranju. Samo zbog intuicije mog muža preživele smo trovanje ugljen - monoksidom. Una je dobila lakše trovanje od mene zbog razlike u visini, iz istog razloga su živi moji psi jer žive i dišu na 30ak centimetara visine. A CO je lakši od vazduha i prvo će napuniti gornje delove vaših stanova. Zavisno od kvadrature prostora i brzine kojom curi, i visine vaših plafona - tim tempom će vas ubiti. Tiho. Bez alarmirajućih znakova da vaša vitalna tkiva upravo u tom trenutku odumiru. A taj proces se - u trenutku kad tihi ubica krene da ulazi u vaša pluća, vezuje se u krvi za hemoglobin i distribuira se po vitalnim organima - upravo počinje događati. Jedna po jedna odumiru ćelije vašeg moždanog tkiva, srca kom tiho preti infarkt, jetre i bubrega. A vi ćete u tom trenutku osećati glavobolju, vrtoglavicu, srce će vam lupati, imaćete osećaj mučnine. Neće biti iritacije sluznice, neće biti kašljanja, osećaja gušenja, osipa. Ničega što bi moglo upućivati na to da se nalazite na putu prema večnom miru. Nećete biti bledi, niti plavičasti, ili ljubičasti. Ništa od toga. Možda ćete, kao i ja, popiti tabletu za smirenje jer će vam glavobolja i lupanje srca proći nakon što se naspavate. I leći ćete. Poslednji put u svom životu, ukoliko nemate ludačku sreću kakvu smo imali mi. Zaspati i biti nesvesni onoga što sledi. Svetla Hitne pomoći, policije, interventnih jedinica gradske plinare, vatrogasaca, plača i očaja vaših najbližih, sirena, žutih i plavih rotacija na fasadi kao svedoka tragedije. Vas više nema. Kraj. Zato vas molim da ne ignorišete moje neznanje i nebrigu i sve što mi možete pripisati. Kao i ja mnogima od vas, jer znam da nemate svi detektore CO u stanu. Kupite ga odmah", napislala je Nikolina, apelujući na svest svih onih, koji ni ne slute da bi se mogli naći na njenoj poziciji.

Ovu snažnu poruku na "Instagramu" su pratile dve fotografije, od kojih je jedna posebno rastužila mnoge. Mala Una, spavala je dok se priključena na ap'arate oporavljala od šoka, koji je uzdrmao njen organizam. Prizor, koji boli svaku majku, a koji je ipak Nikolini pružio utehu, jer je znala da je Una živa.

Pročitajte: Policija vrši uviđaj - Nikolina Pišek i njena ćerka pronađene bez svesti, devojčica i dalje u teškom stanju

Instagram/Nikolina Pišek

 

 

Komentari (0)

Loading
Nikolina Pišek - fotografija iz bolnice hellomagazin

Pročitajte još