Brus Springstin uveličao kraj turneje grupe U2

Brus Springstin uveličao kraj turneje grupe U2

Autor: | 02/08/2015

0

Rok grupa "U2" okončala je turneju po Severnoj Americi koncertom u njujorškom Medison skver gardenu. Kraj su uveličali i veoma uvaženi gosti – roker Brus Springstin i bračni političara Bil i Hilari Klinton.

U noći između petka i subote, na koncertu kojim je završen niz od osam nastupa "U2" u Medison skver gardenu, pevač Bono Voks je pozdravio "42. predsednika SAD" Bila Klintona i odao mu počast zbog truda na okončanju sukoba u njegovoj rodnoj Irskoj.

"U2" i Brus Springstin u Medison skver gardenu, 31. jul 2015.

Bono je potom pozdravio napore bivšeg predsednika i njegove supruge Hilari Rodam Klinton, koja je ušla u predsedničku trku, u borbi protiv HIV-a i side.

Irski rokeri svirali su više od dva sata, a hiljade posetilaca su pevale njihove klasike Pride (In the Name of Love) i Sunday Bloody Sunday.

Prava bura oduševljenja prisutnih usledila je za vreme bisa, kada je grupa izvela na pozornicu starog prijatelja, Brusa Springstina, koji im se, sa akustičnom gitarom, pridružio u izvođenju megahita I Still Haven't Found What I'm Looking For i obradi standarda Bena E. Kinga Stand By Me.

I Klintonovi i Springstin imaju tesne veze sa "U2". Bono se pojavljivao na dešavanjima u organizaciji Zadužbine Klinton, dok je Springstin 2005. godine uveo irsku grupu u Hol slavnih rokenrola. Takođe je zamenio Bona na koncertu "U2" kada se pevač oporavljao od pada sa bicikla u Central parku.

Njujorškim koncertima završena je severnoamerička turneja nazvana Innocence + Experience, a na kojoj bend promoviše svoj poslednji album Songs of Innocence.

Grupa na jesen kreće na turneju po Evropi.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Splash Images hellomagazin

Najnovije vesti