Ponovo ćemo slušati kralja roka: Izlazi novi album sa pesmama Elvisa Prislija

Ponovo ćemo slušati kralja roka: Izlazi novi album sa pesmama Elvisa Prislija

Autor: | 06/08/2015

0


Na novom CD-u kralj roka Elvis Prisli udružje se sa Kraljevskim simfonijskim orkestrom u izvođenju hitova kao što su "Burning Love" i "Love Me Tender".

Kako prenosi AP, na najavljenom albumu će se naći i duet sa Majklom Bubleom, "Fever", kao i izvođenja sa pevačima popularnog italijanskog trija Il Volo i gitaristom Dvejnom Edijem.

Londonska filharmonija će svojim zvukom ispratiti originalne pesme slavnog pevača koji je umro u avgustu 1977. Prislijeva bivša supruga, Prisila, rekla je da bi "Elvis bio oduševljen" radom na ovakvom projektu.

Album "If I Can Dream: Elvis Presley with The Royal Philharmonic Orchestra" snimljen je u Londonu u čuvenom studiju Ebi Roud, a u prodaji će se naći 6. novembra.

- Premda je bio najpoznatiji po rokenrolu, Prisli je posedovao veliku kolekciju ploča sa muzikom raznih žanrova, a voleo je i zvuk orkestra - navela je Prisila.

- Voleo je da to bude raskošno, da bude pun zvuk, želeo je dramu - kazala je ona, dodavši da je Prisli često na sceni pored rok benda imao i gospel hor i veliki orkestar.

Novi CD sadrži hitove "In The Ghetto" i "It's Now or Never", ali i neke manje poznate numere, poput "And the Grass Won't Pay You No Mind" koju je napisao Nil Dajmond, kao i Prislijevu verziju "Bridge Over Troubled Water".

Album predstavlja najnoviji proizvod jedne od najunosnijih muzičkih zaostavština. Prisli i posle svoje smrti nastavlja da zarađuje ogromne svote novca, a prema magazinu Forbs, posthumna zarada ovog pevača je 2014. godine iznosila 55 miliona dolara.

- Elvis je voleo da rizikuje. Ako pristanemo na status quo, nećemo moći da ga prenesemo u budućnost, da s njim upoznamo nove generacije, da učinimo da njegovo delo traje - kazala je Prisila.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Getty Images hellomagazin

Pročitajte još