Upoznajte princezu Meri od Danske: Prava životna priča kao iz bajke

Upoznajte princezu Meri od Danske: Prava životna priča kao iz bajke

22/08/2015

0


Meri, krunska princeza od Danske, rođena je 1972. godine u Hobartu, u Australiji, kao najmlađa od četvoro dece škotsko-američkog profesora i njegove prve supruge.

Princeza Meri već je proglašavana za jednu od najbolje obučenih žena na listi magazina "Vanity fair".

Hladan i pomalo rezervisan stil, koji je postao njeno prepoznatljivo modno obeležje, izdvaja je od ostalih članova kraljevskih porodica. Upravo ta klasika i smisao za detalje, jesu ono što je čini toliko omiljenom kada je u pitanju modna kritika.

Upoznala je i zaljubila se u danskog princa Frederika u Sidneju, tokom Olimpijskih igara 2000. godine. Par je održavao vezu na daljinu, da bi se Meri 2002. godine preselila u Dansku, a verili su se naredne godine.

Bračni zaveti razmenjeni su pred stotinama članova porodica, evropskih i azijskih kraljevskih članova i ostalih gostiju, u crkvi u centru Kopenhagena 2004. godine. Princeza Meri hodala je ka oltaru u jednostavnoj ali sofisticiranoj haljini boje slonovače, koja je kombinovala i austalijsko nasleđe i istoriju porodice čiji deo je postala.

Godine 2005. par je proslavio rođenje prvog deteta, princa Kristijana, a već 2007. dobili su i princezu Izabelu. U januaru 2011. godine njihova porodica dobila je dva nova člana – blizance Vinsenta i Džozefin.


Redovna na danskim modnim revijama, Meri je aktivan pokrovitelj danske modne industrije. Njen modni stil je, bez sumnje, promovisao dansku modu širom sveta, a kažu i da je imao veliki uticaj na dansku “uličnu” modu.

Iako njen stil porede sa stilom Grejs Keli, Odri Hepbern i Žaklin Kenedi, on je poseban – nežan i ženstven, baš poput nje – princeze koja živi svoju bajku!

Njen suprug, princ Frederik, danski prestolonaslednik, rođen je u Kopenhagenu 1968. godine. Završio je studije na Harvardu, a učestvovao je i u naučnim ekspedicijama u Mongoliji i na Grenlandu. Govori četiri jezika (danski, francuski, nemački i engleski) i promoter je brojnih sportskih manifestacija. Trči maratone i triatlone i član je Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Meri, krunska princeza od Danske, rođena je 1972. godine u Hobartu, u Australiji, kao najmlađa od četvoro dece škotsko-američkog profesora i njegove prve supruge. Meri je marketinški savetnik, a zbog supruga je prešla iz prezbiterijanske u luteransku veru.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Splash, Wikipedia/story.rs/NP hellomagazin
Tagovi: Danska