Bono Voks: Ako ne rešimo izbegličku krizu sjajna evropska ideja neće postojati

Bono Voks: Ako ne rešimo izbegličku krizu sjajna evropska ideja neće postojati

Autor: | 06/09/2015

0

Otvarajući koncert u Torinu, na početku evropskog dela turneje grupe U2, Bono Voks je upozorio da Evropa više neće postojati ukoliko se ne pronađe rešenje za izbegličku krizu. Obraćajući se publici u punoj torinskoj dvorani Pala Alpitour, Bono je rekao:

- Ne znamo koje je rešenje izbegličke krize u Africi i Evropi, ali znamo da, ako ne pronađemo rešenje, Evropa, kao sjajna ideja, neće više postojati. Zato moramo naći izlaz, kakav god on bio.

Kao vrhunac koncerta, Bono je, misleći da telo malog dečaka Ajlana Kurdija, koje je more izbacilo na tursku obalu, promenio reči pesme "Pride" i otpevao :

"One boy washed up on an empty beach".

Bend je izveo dvadesetak najvećih hitova, a u trenutku kad je na velikom platnu objavljena fotografija izbeglica, Bono je rekao: "Toliko je bola na svetu i toliko radosti u ovoj dvorani. Šta želite? Evropu zatvorenu za milosrđe ili Evropu otvorenog srca?".

Ponašanje nekih evropskih političara kritikovao je i basista Adam Klejton, govoreći da su Evropljani ljuti na svoje političare koji ne znaju kako da se ponašaju i kako da reše izbegličku krizu, pišu britanski mediji.

Na sugestiju da bi trebalo organizovati humanitarni koncert po uzoru na Band Aid, gitarista, The Edge rekao je da bi sasvim sigurno mnogi toj ideji pristupili ozbiljno, ali i da je pitanje da li je takav projekat pravi odgovor za krizu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Splash News
Tagovi: bono voks

Najnovije vesti