Zašto je "Plejboj" ukinuo nage "zečice"

Zašto je "Plejboj" ukinuo nage "zečice"

Autor: | 13/10/2015

0

 

Uredništvo najpopularnijeg magazina za muškarce donelo je odluku koja je šokirala mnoge predstavnike jačeg pola – nema više nagih fotografija u “Plejboju”, nema više golih “zečica” u koje će klinci širom otvorenih očiju zuriti kroz izloge kioska. Odluka nije bila laka, ali je definitivna.

1970: Hju Hefner sa devojkom Barbi Benton pozira sa "zečicama"

Magazin, lansiran još davne 1953. godine sa Merilin Monro na naslovnoj strani prvog broja, dostigao je vrhunac slave tokom šezdesetih i sedamdesetih, a u međuvremenu su se za njega rado slikale mnoge slavne glumice, pevačice i sportistkinje.

Merilin Monro

Ovaj novitet je već isproban na vebsajtu gde je, za divno čudo, broj pratilaca iz dana u dan sve veći. U dogovoru sa vlasnikom Hjuom Hefnerom, prvi broj obučenog "Plejboja" izaći će u martu.

Peti Dejvis, kćerka nekadašnjeg predsednika Amerike Ronalda Regana, pozira pored svoje naslovnice iz 1994.

No, izostanak golotinje ne znači da će zgodne dame prestati da se slikaju u provokativnim pozama. Samo će od sada na sebi imati više odeće. Izvršni urednik Skot Flanders objašnjava da su erotski sajtovi danas ionako besplatni i svima dostupni, i da više niko ne kupuje "Plejboj" zbog nagih žena, već zbog nekih ozbiljnijih priča. Videćemo kako će reagovati čitaoci.

Kejt Mos

 

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty Images, Guliver/Splash News, Playboy
Tagovi: