Na adresu Selin Dion stiglo skoro 4.000 pesama

Na adresu Selin Dion stiglo skoro 4.000 pesama

Autor: | 17/10/2015

0

Poziv koji je kanadska pevačica Selin Dion nedavno uputila tekstopiscima iz celog sveta, kako onim profesionalnim tako i amaterima, da joj pošalju pesme za njena dva sledeća albuma pretvorio se u pravu lavinu pisama, imejlova i MP3 fajlova.

Od kraja avgusta, kada je konkurs najavljen, do 5. oktobra kada je zaključen, na sajt slavne pevačice kao i na adresu njene diskografske kuće "Productions Feeling" stiglo je oko četiri hiljade pesama.

Žiri od šest muzičkih kritičara dobio je zadatak da na osnovu pristiglih propozicija napravi uži izbor od 25 pesama.

- Od same interpretacije važniji su melodija i tekst, odnosno ono što čini jednu pesmu dobrom ili lošom - istakao je Pjer Fortje, direktor Međunarodnog festivala pesme u Granbiju, u Kvebeku, i jedan od članova žirija.

Nakon sastavljanja uže liste, publika će od 9. do 27. novembra moći da na sajtu www.celinedion.com glasa za svoju omiljenu pesmu. Pobednička numera biće obelodanjena 1. decembra i naći će se na novom albumu kanadske umetnice.

Kako prenose francuski mediji, 47-godišnja pevačica bi trebalo da svoj novi album na francuskom izda 2016, a na engleskom 2017. godine.

Selin Dion važi za najveću muzičku zvezdu u Kanadi, a njeni albumi prodati su širom sveta u više od 200 miliona primeraka.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin
Tagovi: selin dion