Goldi Hon – njenih prvih 70 godina

Goldi Hon – njenih prvih 70 godina

Autor: | 21/11/2015

0

Široki osmeh, vesele oči i uloge plavokosih naivki zauvek su upisale njeno ime na pločniku Bulevara zvezda. Danas slavi 70. rođendan, ali verovatno nikad ne biste rekli da već ima toliko godina. Jer, Goldi Hon je jedinstvena iz više razloga.

Legendarna komičarka, jedna od sto najseksepilnijih glumica u istoriji, objašnjava da svoj zdrav izgled duguje ne samo vedrom duhu i časovima provedenim u meditaciji, već i savršenim porodičnim odnosima. Sa kolegom Kurtom Raselom deli zajednički život već više od tri decenije, što je prava večnost za holivudske standarde, mada dvoje kolega ni ne pomišljaju da na svoju ljubavnu priču stave potpise.

Njihov sin Vajat profesionalni je hokejaš, zbog čijih je uspeha cela porodica svojevremeno morala da se preseli u Vankuver. Kejt Hadson nasledila je maminu duhovitost, potvrdivši da se od gena ne može daleko pobeći. Iz braka sa Bilom Hadsonom Goldi ima i Olivera koji je takođe krenuo njenim stopama, dok joj Kurtov sin Boston pomaže u vođenju humanitarnog fonda.

- Porodica mi je uvek bila na prvom mestu, i tu nema nikakve dileme. Kroz ceo život vodi me isti cilj – da budem dobra majka i da stvorim siguran dom u koji moji klinci mogu da se vrate kad god požele. Kada se, tokom prazničnih dana, okupimo u našoj velikoj kući, svakog od njih i dalje čekaju njihove sobe. To je tajna našeg života i uspeha – otkriva glumica.

Prvu veliku ulogu Goldi će pamtiti do kraja života. Za epizodu u filmu Kaktusov cvet, u kojem je 1969. igrala pored Ingrid Bergman, bila je nominovana za najprestižniju nagradu. Ali, kako je verovala da nema apsolutno nikakve šanse da dobije Oskara, svečanost je, tog februara 1970, pratila kod kuće iz kreveta i – zaspala.

U ranim jutarnjim časovima probudila ju je besomučna zvonjava telefona. Kada je, sva zbunjena, konačno podigla slušalicu, prijateljica joj je čestitala na nagradi. Od tog trenutka njeno prisustvo u industriji zabave postalo je neophodno i nasušno. Narednih decenija ređala su se nezaboravna, uglavnom komična ostvarenja, a u mnogima je glumila sa životnim saputnikom Kurtom Raselom. Iako su se upoznali još kao tinejdžeri, tek su krajem 1982, na pauzi između snimanja zajedničkog filma, izašli na kafu.

U svojoj autobiografiji Lotos raste u blatu, koju je objavila pre desetak godina, nije iznela baš najprljaviji holivudski veš na koji je, silom prilika, prečesto nailazila tokom karijere duge više od pola veka, jer knjiga predstavlja slatko-gorku uspomenu na sve čemu ju je život naučio.

U njoj je, između ostalog, objasnila da se tajna duge i uspešne ljubavi ne nalazi u braku, već u kompatibilnosti, pripadanju i dobroj komunikaciji. A možda i u kuhinji, mestu kojem svestrana zvezda ispoljava još jedan svoj talenat, pa se tako brojna porodica često okuplja za trpezom

- Kad god Kurt dođe kući i zatekne me s keceljom, milion šerpi i vencima raznih začina, još na vratima kaže da se ponovo zaljubio u mene – smeje se Goldi.

O godinama nikad nije razmišljala, niti je pokušavala da zaustavi vreme. Prihvatila je, kaže, činjenicu da je sve prolazno, pa i ljudi, i da se možda upravo u tome krije izvor njenog večnog optimizma.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver / Getty Images; Guliver / Splah News