Nova Spilbergova magija: Pogledajte prvi tizer za film "Big Friendly Giant"

Nova Spilbergova magija: Pogledajte prvi tizer za film "Big Friendly Giant"

Autor: | 10/12/2015

0

U produkciji kompanija Walt Disney Pictures, Amblin Entertainment i Walden Media, narednog leta očekuje nas filmska adaptacija romana The BFG (Big Friendly Giant), Roalda Dala, na stotu godišnjicu od njegovog rođenja, a u režiji Stivena Spilberga.

Scenario, prema pomenutom romanu, napisala je Melisa Metison, a uloge su, između ostalih, pripale Marku Rajlensu, Rubi Barnhil, Bilu Hejderu, Džemejnu Klementu, Rebeki Hol i Penelopi Vilton. Ovo je prva filmska adaptacija romana The BFG, britanskog romanopisca, koji je poznat po knjigama za decu, kao što su Charlie and the Chocolate Factory, James and the Giant Peach, Fantastic Mr Fox i Matilda. To je imaginarna priča o devojčici Sofi (Rubi Barnhil), koja živi u Londonu, i nežnom i šarmantnom Džinu (Mark Rajlens), koji će je uvesti u svet čuda, ali i opasnosti u Zemlji džinova.

Movie Web nam donosi komentar u vezi predstojeće adaptacije, slavnog režisera, oskarovca, Stivena Spilberga:

- Mislim da je, nekako, genijalno od strane Roalda Dala, što je bio sposoban da osnaži decu. Bilo je veoma, veoma hrabro od njega da predstavi tu kombinaciju tame i svetla koja je tako kao Diznijev originalni potpis u mnogim njihovim ranijim radovima, kao što je to bilo u Dumbo, Fantasia, Snow White i Cinderella, i što je bio sposoban da uradi zastrašujuće, ali i spasilačko u isto vreme i da uči lekciju, dugotrajnu lekciju, za sve. To je bila divna stvar što je Dal uradio i to je bila jedna od stvari koje su me privukle da poželim da režiram ovu Dalovu knjigu.

Spilberg potom dodaje :

- To je priča o prijateljstvu, to je priča o odanosti i zaštiti svojih prijatelja i to je priča koja pokazuje da čak i devojčica može pomoći velikom divu da reši svoje najveće probleme.

Zaplet u priči nastaje kada malena Sofi privuče pažnju i drugih divova, koji nisu baš prijateljski raspoloženi i odlazi zajedno sa BFG-om kod britanske kraljice Viktorije, kako bi je upozorili na opasnost od divova, ali će prvo morati da je ubede da oni uopšte i postoje. Zajedno će doći do plana kako da se otarase divova zauvek.

Premijera filma The BFG najavljena je za 01. jul 2016. godine, do tada pogledajte tizer-trejler za ovo ostvarenje.

Komentari (0)

Loading
, Foto:printscreen hellomagazin