Da li će Opra Vinfri biti kandidatkinja za predsednicu Amerike 2020. godine? (video)

Da li će Opra Vinfri biti kandidatkinja za predsednicu Amerike 2020. godine? (video)

Autor: | 08/01/2018

0

Jedan od najvažnijih trenutaka večeri na dodeli Zlatnih globusa 2018. bio je onaj kada je producentkinja, voditeljka i glumica Opra Vinfri dobila nagradu Cecil B. DeMille za životno delo.

Njin govor rezultirao je ovacijama, a veliki deo publike pustio je i suzu.

- Reći našu istinu najmoćnije je oružje koje imamo. Posebno sam ponosna i inspirisana svim ženama koje su osetile da su dovoljno jake da dignu glas i podele svoje lične priče - izjavila je dobitnica Vinfri.

- Jako dugo žene niko nije slušao ili im se nije verovalo ako su se usudile da kažu istinu naspram moći tih muškaraca. Ali gotovo je s njima! - dodala je legendarna Opra. Spomenula je Resi Tejlor, ženu koja je 1944. silovana pod pretnjom oružjem, i čija je sudbina pokrenula Afroamerikance širom Amerike na borbu koja je urodila plodom i udarila temelje za velike građanske promene.

Na govor slavne Opre mnogi su se rasplakali, ali nije to bio jedini trenutak koji je izazvao reakcije. Naime, otkako se Set Majer u monologu na početku dodele osvrnuo na Opru i bacio svima bubu u uvo, Tviter želi da Vinfri bude predsednica Amerike.

Ubrzo je oživeo hashtag #Oprah2020, kako bi voditeljka ušla u Belu kuću. Kad su je pitali da li bi razmotrila tako nešto, Opra se našalila i rekla: "O.K." Vreme će pokazati da li se stvarno šalila.

hellomagazin.rs guliver/getty