Održan karneval u Riju: Nezaboravan šou uz vrele igračice i ludi ples pred čak 72.000 ljudi

Održan karneval u Riju: Nezaboravan šou uz vrele igračice i ludi ples pred čak 72.000 ljudi

Autor: | 14/02/2018

0

Parada tradicionalnog karnevala u Rio de Žaneiru održana je u nedelju i ponedeljak, a na njoj je hiljade plesača defilovalo u čudnim i koloritnim kostimima uz zvuke sambe.

Žurka koja je trajala dve noći počela je u čuvenom Sambodromu, gde se okupilo 72.000 posmatrača. "Najveći šou na Zemlji", kako se još naziva parada u Riju, okuplja hiljade plesača iz celog Brazila koji defiluju u najneobičnijim kostimima. Sambadrom je postao dom karnevala 1984. godine.

Rio de Žaneiro oživeo je u nedelju uveče kada je karneval bio na vrhuncu, a plesači iz različitih škola sambe priredili su spektakl obučeni u šarenolike kostime. Spektakularna parada označava i početak žurki širom Brazila. Karneval je prvi put održan 1723. godine, i obeležava poštovanje bogova i velikih voda.

 

Na paradi je u takmičenju učestvovalo sedam od 13 škola sambe u Brazilu, a povorka se protezala čak 700 metara. Svaka grupa sambe se ocenjuje prema 10 kategorija, od kvaliteta udaračke sekcije, do lepote kostima. Grupa koja se plasira poslednja na takmičenju, ne može da se nadmeće naredne godine.

 

Kako prenose svetski mediji, tokom karnevala su vladale i velike vrućine sa kojima su se plesači borili.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Pročitajte još

Najnovije vesti