Lisa Meri Prisli : Od 100 miliona dolara nasledstva od oca Elvisa, ostalo samo 14.000

Lisa Meri Prisli : Od 100 miliona dolara nasledstva od oca Elvisa, ostalo samo 14.000

Autor: | 24/02/2018

0


Ćerka "kralja rokenrola" Elvisa Prislija, Lisa Meri Prisli nasledila 1993, pošto je napunila 25 godina, celokupnu zaostavštinu svog pokojnog oca, koja je tada imala ukupnu vrednost - 100 miliona dolara.

Kada joj je otac umro imala je samo 9 godina. Elvisovo bogatstvo je, po njegovoj smrti, bilo procenjeno na samo nekoliko miliona dolara, ali je ukupna vrednost brenda "Elvis", uključujući i njegovo poznato imanje u Grejslendu, tokom godina dostigla vrtoglavu brojku koju je pre 25 godina Lisa Meri uknjižila na svoje ime.

A post shared by Elvis Presley (@elvis) on Feb 1, 2017 at 3:46pm PST

Lisa Meri danas tvrdi da joj je ostalo samo 14.000 dolara, i optužuje svog bivšeg menadžera Berija Sigela da je uništio njeno veliko bogatstvo. Ona tvrdi da je Sigel "nesmotreno, nemarno i loše upravljao" nasledstvom njenog slavnog oca.

Ćerka slavnog oca je, doduše, još uvek vlasnica Grejslenda, Elvisovog imanja koje je i dan danas velika turistička atrakcija.

Sigel odgovara istom merom, tvrdeći da je za propast očevog nasledstva Lisa sama odgovorna. On nju optužuje za raskalašan i rasipnički način života, ističući da ona optužuje druge umesto da "preuzme odgovornost za sopstvene postupke", piše Gardijan.

Sigel je 2005. godine prodao 85 odsto akcija Lise Meri u kompaniji "Elvis Presley Enterprises". On tvrdi da je to moralo da bude učinjeno kako bi se "zatvorila njena dugovanja od oko 20 miliona dolara".

Ona, međutim, smatra da je novac nestao zbog njegovog stalnog ulaganja u "Core Entertainment", kompaniju koja stoji iza Američkog idola, koji je neslavno bankrotirao 2016. godine.

Lisa Meri se oko imovine spori i sa svojim četvrtim mužem Majklom Lokvudom, sa kojim je brakorazvodna parnica u toku.

Ona tvrdi da je 16 miliona dolara u minusu, dok njen bivši suprug tvrdi da to baš i nije istina, i javno je proziva da do sada nije obelodanila "svu svoju imovinu ili njenu stvarnu vrednost".

Inače, Lisa Meri Presli se, kao i njen otac bavi muzikom, i do sada je izdala tri albuma. Osim po slavnom ocu, poznata je i po svom burnom ljubavnom i javnom životu.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram