Na dodeli Oskara svi nominovani dobijaju izuzetno vredne nagrade

Na dodeli Oskara svi nominovani dobijaju izuzetno vredne nagrade

Autor: | 04/03/2018

0

Pojedini će sa 90. dodele Oskara večeras otići sa zlatnim kipom u ruci, ali će i oni koji ne osvoje glavne nagrade kući otići sa vrednim poklonima.

Poslednjih 16 godina "Distinctive Assets" osigurava bogate nagrade za sve nominovane, a ne samo za one koji osvoje priznanja. Među tim nagradama ima svega, od vibratora, preko nakita, do luksuznih putovanja. "Utešne" nagrade dobiće svih 25 nominovanih u glumačkim i rediteljskim kategorijama.

Osim što doniraju svoje poklone, kompanije čiji su proizvodi uključeni u paket moraju da plate 4.000 dolara samo da bi se ugurali u "vrećicu".

- Ne dajemo poklone nominovanima za Oskare zato što smo filantropi. Dajemo im poklone iz istog razloga što im se i pre snimanja plaća i do 20 miliona dolara. Oni su brend i imaju svoju vrednost - pojasnio je osnivač "Distinctive Assetsa" Leš Feri, dodavši da Akademija nema nikakve veze s tim darivanjem, prenosi index.hr.

Naprotiv, 2016. godine Akademija je tužila kompaniju zbog povrede autorskih prava, ali su se na kraju nagodili. Te godine vrednost svakog paketa iznosila je 230.000 dolara. Danas se ona procenjuje na oko 100.000 dolara.

Najskuplji poklon u paketu je 12 noćenja za dve osobe u Tanzaniji, koji košta oko 40.000 dolara. Putovanje uključuje i spa, privatni safari, vožnju balonima i doručak sa šampanjcem.

hellomagazin.rs Guliver/Getty