Princ Hari i Megan Markl izabrali dizajnerku za cvetne aranžmane: Biće božura, ruža, ali i grančica breze

Princ Hari i Megan Markl izabrali dizajnerku za cvetne aranžmane: Biće božura, ruža, ali i grančica breze

Autor: | 02/04/2018

0

Za cvetne aranžmane na svadbi princa Harija i njegove verenice Megan Markl pobrinuće se poznata londonska cvetna dizajnerka Filipa Kredok, objavila je u nedelju Kensingtonska palata.

Kredok, čiji su klijenti među ostalima modni dizajner Aleksander Mekvin i britanski Vogue, u svadbenim cvetnim aranžmanima će upotrebiti sezonsko cveće koje raste na području Vindzora, uglavnom bele ruže, božure i crveni naprstak (lat. digitalis purpurea), cvet koji cveta na visokim stabljikama u obliku zvonca iz porodice zevalica.

Cvećarka će, u skladu s izborom Megan i Harija, u cvetnim dekoracijama upotrebiti i zelene grančice bukve, breze i graba, stabala koja rastu u okolini Vindzora.

- Saradnja s budućim mladim bračnim parom pravo je zadovoljstvo i privilegija. Vrlo su zabavni, kreativni, jednostavni i spremni na saradnju. Dizajn će biti odraz njih dvoje kao para - rekla je cvećarka.

 

Cvetni aranžmani će posle venčanja biti razdeljeni. Markl je svojevremeno rekla da joj je božur omiljeni cvet.

Istim vrstama svežeg cveća biće ukrašena i svadbena torta čiju je izradu par poverio kalifornijskoj poslastičarki s londonskom adresom, Kler Ptak.

 

Hari (33) i Megan (36) venčaće se 19. maja u kapeli svetog Đorđa u dvorcu Vindzor. Svadbeni obred započeće u podne, a venčaće ih nadbiskup Kanterberija Džastin Velbi. Sat kasnije par će se provesti u kočiji ulicama gradića. Na venčanje je pozvano 600 gostiju, ali popis još uvek nije poznat.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Slične Vesti