Jedno jelo bilo je glavni hit na večeri koju je princ Čarls priredio mladencima (video)

Jedno jelo bilo je glavni hit na večeri koju je princ Čarls priredio mladencima (video)

Autor: | 21/05/2018

0

Najpoznatiji novi bračni par na svetu, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa uspeli su da venčanjem zadive svet. Ali osim same svečanosti koja je održana u kapelici svetog Đorđa u idiličnom dvorcu Vindzor, mladenci su gostima na svečanom prijemu pripremili pravi spektakl.

 

Posle protokolarnih dužnosti, Megan i Hari stigli su na dobro skriveno imanje Frogmor Haus, na kojem je za njihovih 200 najbližih prijatelja i članova porodice princ Čarls organizovao svečanu večeru.

Mladenci su na imanje stigli sami, automobilom kojim je upravljao Hari. Reč je o Jaguaru E-Type iz 1968. koji je pretvoren u električni auto i jedinstven je na svetu. Ali sve oči bile su uprte u mladu koja je na zabavi osvanula u beloj svilenoj haljini britanske dizajnerke Stelle McCartney i štiklama s potpisom Aquazzara.

Hari je bio obučen u klasičan smoking, a sve je zapanjio nakit – naime, Megan je ponosno pokazala primerke iz privatne Harijeve zbirke koje je pre nje nosila njegova majka – Lejdi Dajana.

 

Celo venčanje inače je bio svojevrsni omaž pokojnoj prinčevoj majci – od izbora buketa s cvećem koje je Hari sam ubrao u vrtu Kensingtonske palate do dugačkog vela koji je mlada nosila, a neodoljivo je podsećao na onaj koji je imala Dajana kada se 1981. udavala za Čarlsa.

 

Omaž se nastavio i na zabavi na kojoj je goste zabavljao Elton Džon, koji je mladencima otpevao svoj hit „Circle of Life“ iz Harijevog omiljenog filma – “Kralja lavova”.

 

Zanimljivo, jedan od prvih sastanaka na koje su Megan i Hari išli uključivao je gledanje istoimenog mjuzikla u londonskom Vest Endu.

Na samoj zabavi, koja je bila vrlo ekskluzivna, govore su održali i Megan i Hari, koji je pre svega zahvalio svojoj supruzi što je stoički izdržala sve probleme pre venčanja, a Harijev kum, princ Vilijam, koji se, kažu gosti, u nekoliko navrata i našalio na bratov račun.

 

Gostima je bilo posluženo 7500 različitih jela koje je pripremalo 25 kuvara, a glavni hit bilo je jelo nazvano „Kada je Hari upoznao Megan“, aluzija na film „Kada je Hari upoznao Sali“.

Mladenci su plesni podijum otvorili prvim plesom, o kojem je Hari rekao: „Moja supruga i ja ovo smo stvarno uvežbavali“, a kojem je kao zvučna kulisa, kao posveta Meganinom američkom poreklu, bila pesma Vitni Hjuston „I Wanna Dance with Somebody“. Nakon toga za štimung se pobrinuo Harijev omiljeni DJ Samo Totolee.

 

Svečana večera potrajala je do sitnih sati, završila je spektakularnim vatrometom i šalama princa Harija koji je goste ispraćao rečima: „Budite tihi da ne probudite komšije!“ S obzirom na to da je imanje izolovano, jasno je da se princ samo – šalio.

 

Nakon vrlo uzbudljivog dana mladenci će predahnuti nekoliko dana, a potom će Kensingtonska palata, u kojoj će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa živeti, obavestiti javnost o tome koje su odredište odabrali za svoj medeni mesec.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Slične Vesti