Princ Hari izabrao pravu: Megan mu pomaže da bude muškarac kakav je oduvek hteo da bude

Princ Hari izabrao pravu: Megan mu pomaže da bude muškarac kakav je oduvek hteo da bude

18/04/2018

0

Princ Hari i Megan Markle postaće snažan aktivistički par koji će redefinisati britansku monarhiju za novi naraštaj, tvrdi biograf buduće princeze Endrju Morton.

Bivša američka glumica biće dio “fantastične četvorke” mlađeg naraštaja u srcu kraljevske porodice i ima svoje ideje o tome kako ta institucija može da e promeni, kaže Morton u intervjuu za AFP.Hari, peti u naslednom redu do trona, i Markl venčaće se u Vindzoru 19. maja.

– Megan i Hari će biti snažan par. Zajedno mogu doneti promene – smatra Morton čija neautorizovana bigrafija “Megan: Holivudska princeza” izlazi ovog meseca.

– Biće mnogo aktivniji nego prethodni parovi u kraljevskoj porodici – govori Morton koji je opsežno istraživao za svoju knjigu.

Predviđa da će princ Vilijam, koji će naslediti krunu od oca Čarlsa, i njegova supruga Kejt biti domaće lice monarhije, a Hari i Megan ono spoljne, naročito na području Komonvelta.

– Mnogi ozbiljni ljudi misle da će se monarhija dramatično promeniti. Njen oblik i stil definisaće Vilijam, Hari, Kejt i Megan. Dakle, Megan će biti važan deo fantastične četvorke – objašnjava biograf.

U knjizi Morton citira prijateljicu iz detinjstva koja tvrdi da je Markl oduvek bila zadivljena kraljevskom porodicom i da je htela da postane princeza Dijana 2.

Morton objašnjava da između stidljive Dijane, kojoj je bilo 20 kad se udala za Čarlsa, i 36-godišnje holivudske profesionalke nema sličnosti.

Markl je fokusirana, ambiciozna, formirana osoba, uspešna glumica, blogerka i portparolka UN-a za ravnopravnost polova. ”

– Vrlo je sabrana, elokventna, brižna – kaže Morton.

Dodaje kako će morati malo suzbiti svoj aktivizam jer se pridružuje apolitičnoj kraljevskoj obitelji, ali “ona tačno zna u šta se upušta”.

– Biti deo monarhije nije sprint nego maraton. Ona je toga svesna – kazao je Morton.

On tvrdi i da je dinamika između Harija i Megan radikalno drugačija nego u ranijim prinčevim vezama.

– Hari je shvatio da je u njoj pronašao oslonac. Shvatio je da mu pomaže da bude muškarac kakav je oduvek hteo da bude – kaže Morton i dodaje kako su mu izvori iz palate rekli da je Hari, koji se godinama teško suočavao s majčinom smrću u detinjstvu, potpuno “opijen” svojom budućom suprugom.

Pošto je visoko u redu za britansku krunu, Hariju je bilo potrebno odobrenje Elizabete II, njegove bake, za brak.

– Pre nekoliko godina, kada je Hari bio pijanac koji se teturao izlazeći iz klubova, kraljica bi drugim naočarima gledala na ideju da se oženi razvedenom američkom glumicom – rekao je Morton. Ali oko toga sada nije bilo problema.

Megan Markl bila je od 2001. do 2013. udata za holivudskog producenta Trevora Englsona.

Hellomagazin.rs/Marija Milenković Guliver/Getty, Instagram

Najnovije vesti