Negira sve optužbe: Harvi Vajnstajn pušten uz kauciju od milion dolara

Negira sve optužbe: Harvi Vajnstajn pušten uz kauciju od milion dolara

Autor: | 26/05/2018

0


Nekadašnji holivudski filmski producent Harvi Vajnstajn, nakon čitanja optužnice za silovanje i seksualno uznemiravanje, pušten je iz pritvora uz kauciju od milion dolara. Vajnstajn se juče predao njujorškoj policiji.

Nekada jedan od najmoćnijih ljudi Holivuda predao se jutros policiji u Njujorku, a zatim je sproveden sa lisicama na rukama u sud na Menhetnu gde je optužen za silovanja i seksualno zlostavljanje, a optužbe proizlaze iz dva odvojena slučaja.

Epilog višemesečnog skandala: Harvi Vajnstajn se danas predaje policiji


Vajnstajnse u stanici policije pojavio jutros oko 7.25, i pod miškom je nosio tri debele knjige. Policajci su ga uveli unutra pred velikim brojem TV ekipa, novinara i foto-reportera, dok su tri policijska helikoptera kružila iznad.

Vajnstajn je negirao optužbe i tvrdi da je sa svakom imao odnos uz obostrani pristanak. Njegov advokat Bendžamin Brafman odbio je da komentariše slučaj.

Pušten je uz kauciju i obavezu da nosi uređaj za nadgledanje kao i zabranu napuštanja Njujorka, prenose mediji.

Morgan Frimen se javno izvinio nakon optužbi za seksualno zlostavljanje

Više od 70 žena optužilo je saosnivača studija „Miramaks“ i kompanije „Vajnstin“ za seksualno uznemiravanje, uključujući i silovanje, a neke optužbe datiraju i od pre više decenija.

Optužbe protiv Vajnstajn su dovele do osnivanja pokreta #MeToo, pa je na stotine žena javno optužilo moćne biznismene, vladine zvaničnike i ljude iz sveta zabave za zlostavljanje, podseća Rojters.

Optužbe su usledile nakon jednomesečne istrage koju je vodila kancelarija okružnog tužioca sa Menhetna.

Identitet navodne žrtva silovanja nije saopšten, ističe Njujork tajms, a Vajnstin je optužen za silovanje prvog i trećeg stepena.

Druga žrtva je Lusija Evans, koja tvrdi da ju je Vajnstin naterao na oralni seks 2004. godine.

Hellomagazine.rs Guliver/Getty/Instagram