Dženet Džekson progovorila o borbi s depresijom: To je žilava i zastrašujuća bolest (video)

Dženet Džekson progovorila o borbi s depresijom: To je žilava i zastrašujuća bolest (video)

Autor: | 23/06/2018

0

Pevačica Dženet Džekson progovorila je o svojoj borbi protiv “duboke” depresije koja je posledica kompleksa inferiornosti u djetinjstvu i rasizma i seksizma u američkom društvu.

U članku objavljenom u časopisu Essence koji je namenjen crnim ženama, 52-godišnja zvezda objašnjava da je prvi put istinski bila srećna kada je rodila svoje prvo dete 2017.

Pevačica koja se proslavila 80-ih godina otkrila je da je deceniju pošto je napunila 30 godina za nju bilo izuzetno teško.

- Bilo je teško boriti se (protiv bolesti). Mogla sam da provedem život analizirajući izvor moje depresije - navela je u članku.

- Činjenica da sam sam imala tako malo samopoštovanja proizlazi iz osećaja inferiornosti u detinjstvu. Može biti povezano s ciljevima koje čovek želi da ostvari ali koji su teško dostižni. Naravno postoje i društveni problemi kao što su rasizam i seksizam - napisala je i zaključila:

- Kada sve to pomešate, stvori se depresija, žilava i zastrašujuća bolest.

Mlađa sestra kralja pop muzike Majkla Džeksona, koji je takođe patio od depresije, vratila se na scenu 2015. godine novim albumom, ali zatim je naglo prekinula turneju u martu 2016 i objasnila da želi da zasnuje porodicu.

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Najnovije vesti