Tragične smrti usvojene dece Mije Farou: Ćerka i sin se ubili jer ih je zlostavljala, druga ćerka umrla od side u siromaštvu?

Tragične smrti usvojene dece Mije Farou: Ćerka i sin se ubili jer ih je zlostavljala, druga ćerka umrla od side u siromaštvu?

Autor: | 21/09/2018

0

U svom životu Mija Farou je othranila 14 dece - četvoro biološke i desetoro usvojene iz celog sveta. S bivšim suprugom Andreom Previnom ima tri sina: Metjua, Sašu i Flečera, a s Vudi Alenom - Ronana. Usvojila je kćerke Lark, Samer,Sun-Ji, Dilan, Tam, Kvinsi i Frenki-Minh kao i sinove Mozesa, Ajzaka i Tadeusa.

Od njih deset usvojenih, troje je tragično preminulo.

Kad je 2000. godine preminula njena 21-godišnja ćerka Tam, objavljeno je da je uzrok smrti oštećenje srca.

Ali, njen stariji brat Mozes u maju ove godine izjavio je kako to nije istina i da je slepa Tam oduzela život nakon što se posvađala s Mijom Farou.

- Tam se borila s depresijom veći deo svog života, a to je bilo pojačano time što je naša majka odbijala da joj pronađe profesionalnu pomoć pa je sve vreme tvrdila da je samo 'ćudljiva'. Jednog posle podneva, nakon svađe s Mijom, Tam se predozirala tabletama - napisao je Mozes na svom blogu.

Inače, on više nije u dobrim odnosima s majkom pa je stao na stranu Vudija Alena kad ga je njegova sestra Dilan optužila za seksualno zlostavljanje u detinjstvu.

Mija i Dilan

 

- Moja majka rekla bi drugima da je predoziranje bilo slučajno, da Tam, koja je bila slepa, nije znala koje tableta uzima. Ali, to nije istina. Dobro se snalazila u prostoru, imala je odlično pamćenje i, naravno, mogla je da broji - tvrdi Mozes.

Dve godine pre njene smrti samoubistvo je počinio njihov brat Tadeus. Mozes tvrdi da ih je Mija Farou fizički i psihički zlostavljala.

- Boli me kad se setim kako je vukla moju braću i sestre niz stepenice i zaključavala ih u ormar ili sobu. Tadeusa, koji je bio paraplegičar, zatvorila je preko noći u šupu van kuće kao kaznu zbog male neposlušnosti - tvrdi. Dodaje kako je zlostavljala i Sun-Ji, usvojenu ćerku koja se kasnije udala za njenog tadašnjeg partneraVudija Alena.

 

- Sećam se kad je Mija bacila veliku porculansku statuu u glavu Sun-Ji kad je bila mala. Srećom je promašila, ali se razbila njoj pod nogama. Godinama kasnije, udarala ju je telefonom. Srećom, ona je uspela da pobegne, iako njena veza s Vudijem nije bila konvencionalna. Drugi nisu imali tu sreću - zaključio je Mozes.

 

Sun-Ji je bila bliska s Lark, svojom sestrom koju je Mija prvu usvojila.

Lark je bila vrlo buntovna, a pre nego što je maturirala zatrudnela je s muškarcem koji je bio bivši zatvorenik. Udala se za njega i uskoro rodila drugo dete, ali preminula je 2008. od komplikacija uzrokovanih AIDS-om s 35 godina. Navodno je bila zavisnica.

- Ona je bila još jedna žrtva. Završila je na putu autodestrukcije, borila se s zavisnošću i na kraju umrla u siromaštvu od AIDS-a. Za sve nas, život pod krovom naše majke bio je nemoguć ako nisi radio tačno ono što ti je rečeno, bez obzira na to koliko je naredba bila upitna - rekao je Mozes.

hellomagazin.rs Guliver/Getty