Meri Popins iz Španije: Izabrana kraljevska dadilja koja će se brinuti o Meganinoj i Harijevoj bebi

Meri Popins iz Španije: Izabrana kraljevska dadilja koja će se brinuti o Meganinoj i Harijevoj bebi

Autor: | 17/10/2018

0

Megan Markl i princ Hari su obradovali svet vešću da će postati roditelji, a veliku ulogu u odgoju njihovog deteta imaće Špankinja Marija Tereza Turion Borajo. Ona je, naime, kraljevska dadilja, i uz roditelje novog člana porodice, biće jedna od najvažnijih osoba u njegovom životu.

Borajo (43) trenutno pomaže u čuvanju i vaspitavanju princa Džordža, princeze Šarlot i princa Luisa, dece princa Vilijama i Kejt Midlton, za šta je plaćena oko 9.500 evra mesečno.

Dadilja živi s Kejt i Vilijamom u njihovom apartmanu u Kensingtonskoj palati i mora da bude dostupna 24 časa dnevno. Osim brige o deci, njen posao uključuje pranje i peglanje, pripremanje hrane i šetanje pasa.

Borajo je počela da radi za kraljevsku porodicu 2014. godine, pošto je Džesi Veb (72) otišla u penziju. Ona je odgajala prinčeve Vilijama i Harija.

Pre nego što je zaposlena, Marija Tereza je prošla stroge provere. Završila je najprestižnije fakultete, a troškove školovanja je podmirila kraljevska porodica. S obzirom na to da je sigurnost kraljevske dece prioritet, dadilje moraju da imaju završen kurs odbrane.

Kao i većina kraljevskih dadilja, Marija Tereza se nije udala. Mora da slediti niz pravila vezanih uz dress code: ne sme da se šminka, mora da nosi uniformu, a od nakita sme da nosi neupadljive naušnice i narukvice. Dadilje su vrlo poštovane pa im se svi obraćaju s ‘gospođo’.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Pročitajte još

Najnovije vesti