Selma Bler boluje od multiple skleroze: Invalid sam, ponekad padnem, sećanja su mi maglovita

Selma Bler boluje od multiple skleroze: Invalid sam, ponekad padnem, sećanja su mi maglovita

Autor: | 21/10/2018

0

Američka glumica Selma Bler u subotu je otkrila da boluje od multiple skleroze koju su joj lekari dijagnostikovali još u avgustu.

- Imam multiplu sklerozu. Invalid sam. Ponekad padnem. Stvari mi ispadaju iz ruku. Sećanja su mi maglovita... a moja leva strana traži uputstva pokvarenog GPS-a za smer kretanja - napisala je Bler na svom Instagramu.

Otkrila je da joj je bolest 16. avgusta dijagnostikovao neurolog Džejson Berkli, brat glumice Elizabet Berkli.

- Godinama sam imala simptome, ali nisam ih shvatala ozbiljno sve dok nisam pala pred prijateljem koji me naterao da odem na pregled. Mislila sam da je reč o uklještenju živca. Od ove neizlečive bolesti verovatno bolujem najmanje 15 godina - napisala je, dodavši da je sve počelo s bolovima u vratu.

Veliku joj podršku pruža kostimografkinja Alisa Svenson koja je dizajnirala odeću što će je glumica nositi u novoj Netflix-ovoj seriji 'Another Life'.

- Briljantna kostimografkinja Alisa Svenson ne samo da je dizajnirala odeću koju ću nositi u novoj Netflix-ovoj seriji 'Another Life', već brižno navači pantalone na moje noge, majice preko glave, zakopčava dugmad na kaputu te mi ponudi rame da se na njega oslonim. Imam multiplu sklerozu - napisala je na Instagramu.

Bler je na podršci i pomoći zahvalila brojnim prijateljima, među kojima su glumac Fredi Princ Džunior i glumice Džejime King i Sara Mišel Gelar.

Otkrila je da joj se simptomi pogoršavaju, ali kako daje sve od sebe da život proživi punim plućima.

- Uvek vam se spava, to je jedan od simptoma. Želim da spavam, ali ne spavam jer želim da moj život bude ispunjen. Želim da se igram sa svojim sinom. Želim da šetam ulicom i jašem konja. Imam MS, ali sam O.K. - napisala je.

Multipla skleroza (MS) je hronična upalna bolest središnjeg nervnog sistema, što znači da upalna oštećenja mogu da zahvate veliki i mali mozak, moždano deblo i kičmenu moždinu. MS se javlja u svim životnim dobima, ali najčešće između 18. i 50. godine života.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Najnovije vesti