Večeras je dodela Zlatnih globusa, da li će Lejdi Gaga biti dvostruka pobednica?

Večeras je dodela Zlatnih globusa, da li će Lejdi Gaga biti dvostruka pobednica?

Autor: | 06/01/2019

0

Velika holivudska imena pojaviće se večeras na crvenom tepihu ispred hotela Beverli Hilton u Los Anđelesu na prvim ovosezonskim nagradama koje će kulminirati Oskarom 24. februara.

Voditelji ceremonije, koja počinje u dva ujutro u ponedjeljak po srednjevropskom vremenu, biće Sandra Ou i Endi Samberg. Pošto je ovo jedina filmska nagrada na kojoj se služi alkohol, dodele su obično živahnije nego ostale.

 

'Mislim da će biti odlično', rekao je Samberg u razgovoru za The Hollywood Reporter.

Iako filmska biografija bivšeg američkog potpredsednika Dika Čeneja 'Vajs' ima najviše nominacija, šest, film o kojem se ipak najviše govori je 'Zvezda je rođena'. Većina kritičara tom filmu predviđa veliko veče i nagradu za najbolju dramu.

 

'Očekujemo da će 'Zvezda je rođena' otići do kraja i učvrstiti svoj status favorita uoči Oskara', objavio je časopisu Variety u najavi Zlatnih globusa, nagradi što je dodeljuje Udruženje stranih dopisnika u Holivudu.

Ipak, filmski novinari upozoravaju i na činjenicu da se radi o nagradama koje su zloglasno nepredvidive.

Ali ako postoji sigurna opklada na večerašnje nagrade, onda je to 'Roma' Alfonsa Kuarona u kategoriji stranog filma. To je svojevrsna sinematska oda njegovom odrastanju u Meksiku.

 

Kuaron je nominovan i u kategoriji najboljeg reditelja, zajedno sa Spajkom Lijem, Piterom Farelijem, Adamom Mekejem i Bredlijem Kuperom koji je sam režirao 'Zvezdu'.

Suprotno Oskarima, Zlatni globusi imaju dve paralelne kategorije za dramu i mjuzikl/komediju, što znači da se nagrade dele dvostruko.

Lejdi Gaga mogla bi da bude dvostruka pobednica, za najbolju glumicu i pesmu u filmu.

 

Kuper će u svojoj kategoriji imati žestoku konkurenciju u Ramiju Maleku, koji igra Fredija Merkjurija u 'Bohemian Rhapsody'. Kada su u pitanju komedije, odnosno mjuzikli favoriti su manje izraženi. Najviše se u tom kontekstu spominje velški glumac Kristijan Bejl, gotovo fizički neprepoznatlljiv u ulozi Dika Čeneja.

 

Među glumicama najviše izgleda imaju Olivija Kolman i Emili Blant.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Najnovije vesti