Izbegnuta tragedija: U autu koji je udario princ Filip bila devetomesečna beba

Izbegnuta tragedija: U autu koji je udario princ Filip bila devetomesečna beba

Autor: | 18/01/2019

0

U automobilu marke “kija”, s kojim se juče po podne blizu imanja Sandringam sudario džip “rendž rover” za čijim volanom je bio 97-godišnji princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete Druge, nalazila se beba, a sve se desilo na sporednom putu na kojem nije bilo kamere za merenje brzine.

https://www.hellomagazin.rs/strane-vesti/suprug-kraljice-elizabete-doziveo-saobracajnu-nesrecu-princ-filip-je-cudom-ostao-nepovreden-video/

To je za BBC radio 4 ispričao vozač Roj Vorn, koji je tim putem prolazio na putu kući kada je video luksuzni džip vojvode od Edinburga kako se nekontrolisano kreće velikom brzinom, da bi se potom okrenuo i završio na boku na drugoj strani puta.

Mediji su izvestili da je drugi automobil, onaj s kojim se princ sudario, završio na boku, ali se na danas objavljenim fotografijama sa mesta nesreće vidi manji automobil koji je zaustavljen pred žbunjem iza džipa.

Vorn je kazao da je nakon nesreće prvo otišao do tog automobila.

Beba je bila pozadi sa muškarcem i zajedno smo izvukli bebu napolje –naveo je Vorn.

On je rekao da veruje da je jednoj od dve žene koje su učestvovale u sudaru polomljena ruka.

One su bile veoma potresene i jedna od njih je bila majka deteta, koja je bila baš uznemirena – rekao je Vorn.

Tek tada je on otišao do crnog džipa i shvatio da se u njemu nalazi vojvoda od Edinburga, koji je bio zarobljen u vozilu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sky News (@skynews) on Jan 18, 2019 at 12:38am PST

Kazao sam mu da pomeri levu nogu, čime je oslobodio desnu i onda sam mu pomogao da izađe -rekao je Vorn.

On je kazao da ne može da se seti šta mu je vojvoda potom rekao, ali je naveo da “nije bilo ništa nepristojno”.

Bio je očigledno potresen, a onda je otišao da pita da li su svi drugi dobro – rekao je.

On je dodao da je “bilo malo krvi” i da mu je pripadnik kraljevske pratnje dao vlažnu maramicu da se obriše, nakon čega je “veoma brzo stiglo puno ljudi”. BBC navodi da su dve osobe koje su bile u drugom automobilu odvedene u bolnicu zbog manjih povreda i potom puštene, a da je vojvoda otišao kod doktora iz preventivnih razloga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah (@theroyalwatcher) on Jan 17, 2019 at 11:12am PST


Navodi se da je policija Norfolka saopštila da je to standardna procedura za vozače kojima se radi test daha nakon sudara i da su u oba slučaja rezultati bili negativni.

Prema BBC-u Savet okruga Norfolk već je planirao diskusiju o bezbednosnim pitanjima na tom putu i očekuje se smanjenje maksimalne brzine sa 96,5 kilometara na čas na 80,5 kilometara na čas, kao i usvajanje odluke o postavljanju kamera za merenje brzine.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram
Tagovi: Princ Filip