Bolja od svih: Ko je Kejsi Masgrejvs, žena koja je dobila četiri Gremi nagrade? (video)

Bolja od svih: Ko je Kejsi Masgrejvs, žena koja je dobila četiri Gremi nagrade? (video)

Autor: | 11/02/2019

0

Kejsi Masgrejvs, 30-godišnja je kantri pevačica, koja je u noći s nedjelje na ponedjeljak kući ponela četiri nagrade Gremi - onu za album godine ''Golden Hour'', a slavila je i u kategorijama za najbolji kantri album, najbolju kantri pesmu kao i najbolje kantri solo izvođenje.

Trećim studijskim albumom ova Teksašanka je tako uspela da pobedi konkurenciju među kojima su bili njene kolege Kendrik Lamar i Drejk, ali i koleginice Kardi Bi, Žanel Mone i Brendi Karlil.

- Neverovatno mi je bilo što sam bila nominovana s takvim muzičkim imenima i zaista briljantnim muzičkim delima - izjavila je Kejsi prilikom preuzimanja nagrade.

 

Kejsi je karijeru započela s 18 godina, novac je zarađivala tako što je snimala demo snimke, a majka ju je vodila po lokalnim muzičkim festivalima. Njena profesionalna karijera započinje 2008. godine dok je živela u Ostinu kada je njen talenat otkrio producent Mont Robison. Četiri godine kasnije izdala je debitantski singl "Merry Go 'Round" koji je postigao veliki uspeh, a već na 56. dodeli Gremija pevačica je bila nominovana u četiri kategorije pored Tejlor Svift i Lord.

 

Zahvaljujući spomenutom hitu bila je i nagrađena u kategoriji najbolje kantri pesme te najboljeg kantri albuma.

Karijera joj je tada krenula uzlaznom putanjom, pa se uskoro pridružila Keti Peri na njenoj "Prismatic" svetskoj turneji.

Na albumu "Golden Hour" s kojim je postigla ogroman uspeh počela je da radi još 2017. godine.

 

Kao muzičke uzore Kejsi voli da ističe Alison Kraus i Li En Vomak, a u ovom poprilično konzervativnom žanru muzike ova 30-godišnja kantautorka peva o LGBT zajednici, seksu, marihuani, kao i preispitivanju verskih osećanja, dok na albumu "Golden Hour" uglavnom slavi život, ljubav i ulazak u bračne vode.

Upravo je pesmu "Butterflies" posvetila svom suprugu Rastonu Keliju za kojeg se udala u oktobru 2017. godine.

https://www.instagram.com/p/Btu6U3PlgBi/

hellomagazin.rs Guliver/Getty