Skandal: Džusi Smolet je sve lagao, platio je da ga prebiju! (video)

Skandal: Džusi Smolet je sve lagao, platio je da ga prebiju! (video)

Autor: | 21/02/2019

0

Američki glumac Džusi Smolet, zvezda serije "Empire", rekao je da je bio žrtva rasističkog i homofobnog napada optuživši za to pristaše predsednika Donalda Trampa, pritvoren je u četvrtak jer je organizovao lažni napad kako bi podstakao karijeru, objavila je policija Čikaga.

Smolet (36), jedna od zvezda serije “Empire” predao se u 5 ujutro. Dan ranije je optužen za podnošenje lažne prijave i tokom dana će biti saslušan na sudu Čikaga. “Glumac i pevač je pokušao da iskoristi rasizam za promociju vlastite karijere”, rekao je šef policije Čikaga Edi Džonson.

 

Džusi je krajem januara podneo tužbu u kojoj je naveo da su ga maskirane osobe napale u središtu Čikaga, vređajući ga zbog rase i seksualne orijentacije. Zatim su ga navodno fizički napali i vezali mu omču oko vrata i posipali nekom hemikalijom.

Prema policiji dvojica braće, koji su obojica crnci, priznali su da im je Smolet platio da insceniraju napad. Lokalni novinari su pronašli snimke nadzorne kamere dvojice braće kako kupuju stvari koje su navodno upotrebljene u prevari, među kojima i crvenu kapu i maske za lice.

 

Smolet je pod istragom i zbog rasističkog pisma koje je uputio samom sebi. Kad to pismo nije odjeknulo onako kako je očekivao on je pribegao organizovanju lažnog napada na sebe.

Taj lažni napad je početno izazvao niz osuda. Brojne poznate osobe su ga podržale, poput glumice Eme Votson, pevačice Keti Peri i bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena i niza drugih demokrata.

Demokratska senatorka Kalifornije i kandidatkinja za predsedničke izbore 2020. Kamala Haris je taj incident nazvala “modernim pokušajem linča”. Kanal Fox koji prikazuje seriju “Empire” je naveo da “razmatra situaciju i opcije”.

 

 

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Pročitajte još