Preminula je legendarna Mersedes Hunko Kalderon, tvorac imperije "Hello!" (foto)

Preminula je legendarna Mersedes Hunko Kalderon, tvorac imperije "Hello!" (foto)

Autor: | 06/03/2019

0
Mercedes sa porodicom

Davne 1944. godine, dok je u Evropi još besneo rat, jedna hrabra španska novinarka pokrenula je magazin koji je napravio revoluciju u oblasti izdavaštva. Zahvaljujući vizijama i ambicijama gospođe Mersedes Hunko Kalderon i njenog supruga Antonija Sančesa svet je ugledala “Hola!”.

Eduardo Sančez Perez, Mercedes Hunko Kalderon i Eduardo Sančez Hunco

 

Narednih decenija stiglo je još nekoliko izdanja na različitim jezicima, među kojima i srpski “Hello!”.

Duša popularnog magazina, dama koju su zvali dobrom vilom španskog novinarstva, napustila nas je u 98. godini. Do poslednjeg dana bila je puna energije, navode njeni unuci u dirljivom pismu kojim su se povodom njene smrti obratili javnosti.

- Novinarstvom je počela da se bavi zbog ljubavi prema suprugu. Stvorili su novine koje slave život i njegovu lepotu, koje su pune optimizma. Bila je pionir u vreme kada nije bilo mnogo žena u ovom poslu. Insistirala je na profesionalizmu, na stalnom otvaranju vrata i otkrivanju novih horizonata.

- Svoju pasiju delila je kasnije i sa sinom Eduardom, a potom sa nama. Svake nedelje je dolazila u redakciju da pregleda modne stranice. Nedostajaće nam, mnogo, ali daćemo sve od sebe da nastavimo njenim stopama - navode naslednici čuvene donje Mersedes, koja je kreirala najčitaniji svetski nedeljnik o zvezdama.

 

Poslednje zbogom Legendarnoj mercedes poželeli su mnogi poznati iz sveta mode, muzike i filma.

hellomagazin.rs Hello