Pozdrav iz Srbije za predsednika SAD:  Koji specijalni poklon je Tifani Tramp ponela za tatu

Pozdrav iz Srbije za predsednika SAD: Koji specijalni poklon je Tifani Tramp ponela za tatu

16/03/2019

0


Tifani Tramp, ćerka američkog predsednika Donalda Trampa, napustila je juče u jutarnjim časovima Beograd, u kojem je boravila nedelju dana s dečkom Majklom Bulosom i njegovim bratom. Ona je ponela brojne suvenire iz naše zemlje, a za tatu je spremila čvarke i dva litra domaće rakije!

-Tifani je želela da obraduje tatu specifičnim poklonom, i verujem da će se on iznenaditi. Moram da napomenem da je ona svojim najbližima kupila neke suvenire karakteristične za naš grad, ali je za Donalda spremila pravi srpski tradicionalni poklon. Majkl joj je predložio da tastu kupe najpoznatiju srpsku žestinu - "šneps", kako Amerikanci kažu, to jest rakiju, i to onu koju su probali prvo veče u kafani u Skadarliji. U hotelu u kome su odseli su im predložili da kupe i čvarke, jer je to nešto čime su turisti oduševljeni i što uvek ponesu sa sobom, rekao je izvor za "Kurir" i dodao:

-Poznato je da Donald Tramp ne pije alkohol, ali to ne znači da ne treba da ga ima kod sebe. Tifani je to kupila s namerom da njen otac i to piće ponudi svojim gostima kad mu dođu u posetu. E sad, za čvarke je druga priča. Sigurna je da će se njen otac obradovati ovom specijalitetu, tvrdi sagovornik.


On dodaje da su juče ujutru, pred sam polazak Trampove naslednice u Ameriku, ljudi iz njenog tima degustirali sve ono što je ona tati kupila.

-Tifani su juče ujutru dostavljene dve flaše rakije - litar šljivovice i litar dunjevače, kao i pola kilograma pravih domaćih dimljenih čvaraka. Iako su proizvodi stigli iz domaćinske kuće, oni su bili dobro provereni. Tifani je zadovoljno napustila našu prestonicu i rekla da će se vratiti, zaključio je izvor.

Hellomagazin.rs/Marija Milenković Cover/Images/Instagram