Ove svetske zvezde slave pravoslavni Božić!

Ove svetske zvezde slave pravoslavni Božić!

Autor: | 07/01/2017

0

I dok mnoge domaće poznate ličnosti uveliko svim hrišćanima pravoslavne vere čestitaju Božićne praznike, mnoge je začudilo što to rade i mnoge svetske zvezde.

Razlozi zbog kojih oni slave Božić 7. januara su različiti - neko to radi zbog emotivnih partnera, neko zbog predaka, a ima i onih koji jednostavno vole pravoslavlje.

Kako su poznati čestitali Božić! (foto/video)

Pred vama su neke svetske zvezde koje Božić slave po starom, Julijanskom kalendaru.

Dženifer Aniston, koja se proslavila ulogom Rejčel u hit sitkomu "Prijatelji", nasledila je pravoslavnu veru od oca Džona, koji je rođen kao Janis Anastasakis na Kipru, zbog čega glumica i slavi pravoslavni Božić.

Ovako su zvezde dočekale Novu godinu

Svetski supermodel, Naomi Kembel, slavi Božić 7. januara zbog ljubavi prema ruskom tajkunu Vladislavu Doronjinu. Zbog njega je čak postala vernik Ruske pravoslavne crkve.

I glumac Tom Henks je zbog ljubavi napusti katoličanstvo. Glumac je prešao u pravoslavlje kada se oženio Ritom Vilson, koja je bugarskog i grčkog porekla.

- Kada odlučite da se venčate s nekim i imate decu, onda morate da rešite i kakvo duhovno nasleđe ostavljate toj deci - rekao je svojevremeno Henks.

Iako je rođena u Los Anđelesu, Kim Kardašijan je poreklom Jermenka, zbog čega je prošle godine na svom profilu na društvenoj mreži Tviter svim pravoslavcima čestitala Božić.

Frontmen grupe "Dipeš Mod", Dejv Gan, takođe je od supruge grčkog porekla, Dženifer Skilaz, preuzeo pravoslavnu veru.

Glumac i miljenik žena, Kristijan Bejl, poznat po ulogama u filmovima "Betmen" i "Transformersi" primio je pravoslavnu veru kada se oženio manekenkom srpskog porekla, Sibi Blažić.

Pedesetšestogodišnji Džejms Adam Beluši rođen je u Čikagu, a njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice s Grčkom. Džejms je pripadnik Albanske pravoslavne crkve i ponosan je na svoje korene. Inače, glumac je s porodicom tokom osamdesetih godina stalno posećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu, pre nego što je krajem devedesetih pružio podršku nezavisnosti Kosova.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/gettyimages/cover images
Tagovi: božić poznati