Vanesa Redgrejv proslavila 80 rođendan, na zabavu stigao i Šerbedžija

Vanesa Redgrejv proslavila 80 rođendan, na zabavu stigao i Šerbedžija

Autor: | 31/01/2017

0

U londonskom pozorištu Royal Court glumica Vanesa Redgrejv proslavila je 80. rođendan. Na slavlje je pozvala svoje prijatelje, glumca Radeta Šerbedžiju (70) i njegovu suprugu, rediteljku Lenku Udovički (47).

Vanesa tvrdi da nema nameru da se odrkne glume u devetoj deceniji, samo ako je zdravlje bude služilo.

Pre dve godine pretrpela je srčani udar od kojeg se uspešno oporavila. Prošle godine je zaigrala u predstavi 'Ričard III.', koja je gostovala u pozorištu Ulysses, prenosi 24sata.hr.

Inače, Vanesa je dvostruka kuma Radetovoj i Lenkinoj deci, ćerkama Vanji i Milici. Njihovo prijateljstvo traje još od 1975. godine kada je Rade u Londonu sreo Vanesu. Tamo je boravio tri meseca jer je imao stipendiju britanskog konzulata.

Godine 1993, Rade i Vanesa su radili zajednički projekat nakon opsade Sarajeva - pod nazivom "Wake up World". Tada je Šerbedžija sa svojom porodicom dve godine živeo kod Vanese.

Nakon toga su imali zajedničko putujuće pozorište. Godinu dana kasnije, 1994. Šerbedžija upoznaje Natašu, a kasnije zajedno sa njenom majkom žali zbog njene nesrećne smrti. „Samo smo ćutali i plakali“, rekao je Rade Šerbedžija tada.

Oskarovka Vanesa Redgrejv za koju je Tenesi Vilijams rekao da je "najveća živa glumica našeg vremena", ćerka je ser Majkla Redgrejva.

Ćerke Džoeli i pokojnu Natašu, rodila je u braku sa režiserom Tonijem Ričardsonom. Vanesa se godinama viđala sa glumcem Timotijem Daltonom, a 2006 udala se za Franka Nera, sa kojim ima sina, Karla Gabrijela Nera.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty