Polomila statuu i jedan deo dala Bijonse: Adel velika pobednica na dodeli Gremi nagrada

Polomila statuu i jedan deo dala Bijonse: Adel velika pobednica na dodeli Gremi nagrada

Autor: | 13/02/2017

0

Britanska pevačica Adel aposlutna je pobednica ovogodišnjih nagrada Gremi koje su dodeljene noćas po našem vremenu. Ona je nominovana i nagrađena u pet kategorija, između ostalog i za najbolju pesmu Hello i najbolji album "25".

Adel je odala priznanje svojoj rivalki Bijonse koja se prvi put pojavila u javnosti od kako je u drugom stanju, prenose agencije.

Ona je izjavila da je Nagradu za najbolji album trebalo da osvoji Bijonse, a onda polomila svoju statuu na dva dela, kako bi jedan dala svojoj koleginici.

- Ne mogu da prihvatim ovu nagradu. Skrušena sam i zahvalna, ali Bijonse je izvođač mog života. Mislim da je album, ’Lemonade’, monumentalno dobro osmišljen. Osnažuješ i mene i moje crne prijatelje. Volim te. Uvek sam te volela i uvek ću te voleti - rekla je Adel prilikom primanja nagrade, a njen potez dirnuo je "Kraljicu B" do suza.

Dejvid Bouvi posthumno je osvojio nagradu za najbolji aranžman na poslednjem albumu koji je objavio svega nekoliko dana pred smrt u januaru 2016. godine.

Za singl Formation Bijonse je nagrađena za najbolji video, dok je Džastin Timberlejk za pesmu Can't Stop the Feeling osvojio nagradu u kategoriji "Najbolje napisana pesma za vizuelne medije".

Ceremonija dodele je protekla i u znaku kritika na račun politike američkog predsednika Donalda Trampa. Tramp je posebno bio na meti tamnoputih rep muzičara koji su osudili njegovu imigracionu politiku.

Na ceremoniji je odata počat i Prinsu i Džordžu Majklu, muzičarima koji su preminuli prošle godine.

Nagrada Gremi, ustanovljena 1959. godine, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koju dodeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS).

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/gettyimages
Tagovi: adel bijonse gremi

Najnovije vesti