En Hatavej u bici za plaćeno porodiljsko odsustvo

En Hatavej u bici za plaćeno porodiljsko odsustvo

Autor: | 14/03/2017

0

En Hatavej je za najnovije izdanje magazina "Elle" otvoreno govorila o tome kako je njen suprug Adam Šulman uneo "novu dimenziju" u njen život.

Ona je pozirala za naslovnicu čuvenog magazina, a u intervjuu je govorila o svom suprugu sa kojim je u braku četiri godine.

Nije sramota: En Hatavej u borbi protiv kompleksa nametnutih ženama (foto)

- On je promenio moju sposobnost da živim u svetu udobnosti. Trenutno je važeće mišljenje da nama, mislim na žene, niko nije potreban. Ipak, meni je moj suprug potreban. Njegova jedinstvena i specifična ljubav me je promenila - kaže En.

Ona će naredne četiri godine biti ambasadorka dobre volje Ujedinjenih nacija da bi zastupala uvođenje plaćenog porodiljskog odsustva u Sjedinjenim Državama. Na taj korak se odlučila zbog svog sina Džonatana Rouzbenksa.

- Ne mogu da verujem da mi još nemamo plaćeno porodiljsko odsustvo. Kada je moj sin imao samo nedelju dana držala sam ga u naručju, i bila na devetom nebu od sreće, ali sam onda shvatila koliko je zapravo tužno što što osuđujemo majke koje žele da posle porođaja ostanu uz dete umesto da odu da rade. Društvo i institucije bi trebalo da ih podržavaju u tome, a ne da ih osuđuju.

En Hatavej prvi put u javnosti sa svojim malim sinom (foto)

U Sjedninjenim Državama majkama je dozvoljeno neplaćeno odsustvo i to samo za prvih 12 nedelja nakon porođaja, što je, tvrdi En, veoma veliki problem.

- Iz nekog razloga se od roditelja u Americi očekuje da se posle tri meseca bez plate vrate na posao - kaže En.

Објава коју дели Elle Magazine (@elleusa) дана 14. Мар 2017. у 6:32 PDT

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: en hatavej