Selfiji donose milione: Sestre Kardašijan zarađuju ogroman novac na Instagramu

Selfiji donose milione: Sestre Kardašijan zarađuju ogroman novac na Instagramu

17/03/2017

0

Društvene mreže su postale jedan od najpogodnijih terena za promociju određenih brendova, pa se tako razne kompanije utrkuju ko će dati više novca onima koji imaju milione pratilaca ne bi li promovisali njihove proizvode.

Sasvim očekivano, sestre Kardašijan prednjače u ovome, a koliko novca zarade samo od Instagrama otkrio je za "US Weekly" Majkl Heler, vlasnik firme za digitalni marketing "Talent Resources", koji ugovara najveći deo kampanja rijaliti zvezda.

Znate li šta jedu i koliko troše na hranu sestre Kardašijan?

Kim Kardašijan, koju trenutno prati 94,8 miliona ljudi, za jednu kampanju dobije pola miliona dolara, dok njene sestre Kloi i Kortni Kardašijan zarade po 250.000 dolara za reklamiranje istog brenda, budući da ih trenutno prati 64,1, odnosno 54,3 miliona ljudi na Instagramu.

Ovaj vid zarade donosi 25 odsto ukupnog novca koje slavne sestre inkasiraju tokom godine.

Pošto već zarađuju basnoslovne sume novca, one odbijaju veoma veliki broj ponuda koje imaju, i pristaju samo na one koje odgovaraju načinu života koji propagiraju (čajevi za mršavljenje, jakne za skijanje, steznici…).

Kloi Kardašijan: Nisam uspela da smršam sve dok nisam sebe stavila na prvo mesto

Iako se milioni dolara koje kompanije ulažu u ovaj vid reklame čine prevelikim izdatkom, svima je jasno da je ovo najbolji vid marketinga i to iz dva razloga. Pre svega, sve što se pojavi na Instagramu sestara Kardašijan rasproda se u rekordnom roku, a zatim usledi lančana reakcija u vidu miliona drugih profila koji praktično odrade besplatnu reklamu za isti brend, fotografišući se sa određenim proizvodima, čime žele da pokažu da žive na visokoj nozi i u stopu prate život kakav žive slavne rijaliti zvezde.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/Bojan Guliver/Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti