Ukrajina poručila Rusiji: Zamenite pevačicu i dobrodošli ste na Evroviziju

Ukrajina poručila Rusiji: Zamenite pevačicu i dobrodošli ste na Evroviziju

26/03/2017

0

Ukrajinske vlasti spremne su da prihvate predstavnika Rusije na "Evroviziji", ali samo u slučaju da pevačicu Juliju Samojlovu zameni drugi takmičar koji nema problema sa ukrajinskim zakonom, saopštio je potpredsednik Vlade Ukrajine Vjačeslav Kirilenko na „Ukrajinskom radiju“.

- Naravno, mi smo spremni da prihvatimo sve 43 zemlje-učesnice "Evrovizije", uključujući i predstavnika iz Rusije. Rusija sama može da nađe izlaz iz ove situacije ukoliko predloži učesnika ili učesnicu koji nema problema sa ukrajinskim zakonom. I u tom slučaju ovo pitanje će biti vrlo brzo rešeno - rekao je Kirilenko.

Ukrajina zabranila Rusima nastup na Evroviziji (video)

Istovremeno potpredsednik ukrajinske vlade je rekao da se Kijev nada da će Moskva prihvatiti ovakve uslove. Samu situaciju oko konkursa Kirilenko je opisao kao provokaciju od strane Rusije.

- Vidimo da je provokacija sa "Evrovizijom" od strane Rusije samo mala karika u velikom lancu provokacija i poteza koji su usmereni na pogoršanje situacije u Ukrajini - istakao je ukrajinski političar.

Pevačica Julija Samojlova trebalo je da predstavlja Rusiju na takmičenju za "Pesmu Evrovizije 2017" sa pesmom "Flame Is Burning", ali joj je zabranjen ulazak na teritoriju Ukrajine zbog nastupa na Krimu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/Bojan Instagram

Pročitajte još